2024.gada 14. maijs

Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

Trīs dienu laikā aizturēti 74 dzērājšoferi; antirekords - 5,5 promiles

Trīs dienu laikā aizturēti 74 dzērājšoferi; antirekords - 5,5 promiles

Policijas reidos trīs brīvdienu laikā pārbaudīti vairāk nekā 43 000 autovadītāju, no tiem alkohola reibumā bijuši 74 vadītāji, bet narkotisko vielu reibumā divi autovadītāji.

Kā norāda Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, pagājušās diennakts statistika – par braukšanu reibumā aizturēti 32 transportlīdzekļu vadītāji - liecina, ka reibumā pie stūres sēdušies divreiz vairāk vadītāju nekā ikdienā.

Sadovskis atgādina, ka īpaši izcēlies kāds 23 gadus vecs «Mercedes Benz» vadītājs Liepājā, kuram pēc pirmā mērījuma konstatētas vairāk nekā 5,5 promiles jeb maksimālais alkohola daudzums, ko policijas alkometri spēj fiksēt. No nākamās pārbaudes jaunietis attiecās, taču tas nemainīs soda apmēru.

Policijas pārstāvis arī piebilst, ka konstatēti arī 25 vadītāji, kam bijis pieļaujamais alkohola daudzums izelpā jeb mazāk nekā 0,5 promiles. Lai arī šie autovadītāji nav pārkāpuši likumu, esot skaidra viņu attieksme pret auto vadīšanu reibumā, jo auto izvēlējušies vadīt riskējot un paļaujoties uz veiksmi.

Likumsargi turpinās pastiprināti strādāt uz ceļiem gan svētkos, gan pēcsvētku dienā. Savukārt pirmdien par braukšanu reibumā aizturēti 32 transportlīdzekļu vadītāji. Kopumā policijas reidos pārbaudīti 17 704 transportlīdzekļu vadītāji.

31 cilvēks pie auto stūres sēdies alkohola reibumā, bet viens – narkotiku reibumā.

Vairāk nekā puse dzērājšoferu aizturēti Rīgas reģionā. Zemgalē aizturēti pieci iereibuši autovadīji, Kurzemē - četri, Vidzemē - trīs, Latgalē - divi.

Narkotiku reibumā esošais autovadītājs aizturēts Kurzemē.

No aizturētajiem desmit cilvēkiem konstatētas 0,5 līdz viena promile alkohola, septiņiem cilvēkiem – viena līdz 1,5 promiles, bet 12 cilvēkiem – vairāk nekā 1,5 promiles alkohola. Visi aizturētie bijuši vīrieši.

Vēl aizturēti 25 cilvēki, kuru organismā bijušas līdz 0,5 promilēm alkohola, no tām trīs bijušas sievietes.

Septiņiem no aizturētajiem par braukšanu alkohola reibumā nav bijušas tiesības vadīt transportlīdzekli.

Visvairāk autovadītāju reidos pārbaudīti Rīgas reģionā – 11906. Latgalē pārbaudīti 1168, Vidzemē - 1584, Zemgalē – 1108, bet Kurzemē – 1938 transportlīdzekļu vadītāji.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturēti 176 autovadītāji.

Informācijas avots: Leta

Atstājiet komentāru