2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jautājam: Vai vācāt un uzturā lietojat zāļu tējas?

Jautājam: Vai vācāt un uzturā lietojat zāļu tējas?


Zigrīda Rudzīte:
 Lai arī pati  speciāli augus tējām neaudzēju, tomēr mazdārziņā ir kaut kas, kas noder zāļu tējām  - piparmētras nervu nomierināšanai, citronmelise un kumelīte, ja rodas vajadzība. Ik vasaru salasām liepziedus, tie labi pie saaukstēšanās.


Anita Bartusa: Jā, es obligāti vācu pati liepziedus, pelašķus, bet šogad to nav, biju lūkot savās vietiņās, izdegušas pļavas. Būs jāiztiek ar pagājušā gada krājumiem. Mazdārziņā izaug piparmētra, kas ziemā ļoti noder saaukstēšanās gadījumā. Audzēju arī kumelīti, kliģerītes un ehinācija.


Ligita Ščedrova:  Šobrīd nevācu zāļu tējas, jo tam nav laika, bet ģimēnē  uzturā lietojam zāļu tējas, kuras ir savāktas iepriekšējos gados un citreiz tās iegādājos aptiekā. Iecienītākās ir piparmētru, kumelīšu, pelašķu un liepziedu. Katrā mājā būtu jābūt, kumelītem, liepziedu, pelašķu un ari, baldrianu tejam. Tās labi der arī  pret klepu, pret saaukstēšanos, un kā nomierinošs līdzeklis. Zāļu tējas ir garšīgs un vērtīgs produkts mūsu veselībai un pašsajūtai.


Iveta Briņķe: Man katrs rīts sākās ar tējas dzeršanu. Izmantoju tikai dabas tējas. Un tās ir dažādas. Bija laiks, kad pati daudz vācu, bet tagad iegādājos no konkrētā cilvēka pārdomātas dažādas dabīgās tēju paciņas, kas domātas gan sievietes veselībai, gan kakla ārstēšanai, miegam, relaksam un vienkārši baudai. Pašai mājās aug piparmētras un kumelītes.


Līga Bleive: Kā mēs zinām, ārstniecības augs ir jebkurš augs arī svaigā veidā, var teikt, visi augi - dilles, pētersīļi, upenes, ķirši utt. Mēs tā neesam pieraduši domāt. Tāpēc es cenšos pa vasaru uzņemt  tos pēc iespējas vairāk svaigā veidā. Jā, ziemai arī vajag vākt liepziedus, avenes, upenes, piparmētras, jo labi palīdz pie saaukstēšanās, nu un atsevišķi jau konkrētām slimībām skatīt un vākt zāļu tējas. Pati vācu maz, galvenokārt aptiekā nopērku.

Atstājiet komentāru