2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Kāda ķīniete 48 gadus nodzīvojusi ar lodi galvā

Kāda ķīniete 48 gadus nodzīvojusi ar lodi galvā

62 gadus vecā ķīniete Čžao nodzīvojusi 48 gadus ar 2,5 milimetru lodi galvaskausā. Daudzus gadus sieviete cieta no tā, ka viņai bija aizlikts deguns, turklāt viņai bieži sāpēja galva. Mediķi bija šokā, uzzinot par to, kas iazraisījis slikto pašsajūtu, turklāt pati pensionāre neatceras, kā svešķermenis nokļuvis viņas galvā, ziņo “Mirror”.

Ķirurgi izņēma lodi no viņas deguna. Pēc Čžao vārdiem, 10 gadus viņa cieta no iesnām un limfmezglu palielināšanās.

“Esmu laimīga, ka lode mani nenogalināja. Es varu būt kopā ar ģimeni un priecāties , ka dzīvoju kopā ar man dārgiem un tuviem cilvēkiem,” viņa sacīja.

Uz jautājumu, kā viņai izdevies nodzīvot gandrīz pusgadsimtu, nemanot lodi galvaskausā, viņa nespēj sniegt konkrētu atbildi. Arī žurnālistu domas dalās. Vieni raksta, ka 14 gadu vecumā Čžao saņēma spēcīgu sitienu pa deniņiem. Nodomājusi, ka tas ir akmens, ķīniete dzīvojusi tālāk, it kā nekas nebūtu noticis. Citi avoti vēsta, ka Čžao ievainojusi nejauša lode, kas nav radījusi meitenei īpašas sāpes, tāpēc meitene nolēmusi atstāt visu, kā ir.

Čžao nav vienīgais cilvēks, kam izdevies izdzīvot ar svešķermeni organismā. Tā, piemēram, Jaunzēlandē spēja atveseļoties pēc tam, kad viņam galvā pēc dūriena iestrēga nazis ar 10 centimetru garu asmeni.

Atstājiet komentāru