2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Latvieši dzied pie "LIDO" kasēm. Tūristi pārsteigti

Latvieši dzied pie "LIDO" kasēm. Tūristi pārsteigti

Vairākus ārvalstu klientus, kas apmeklē ēdināšanas kompānijas AS "Lido" bistro, pārsteiguši latviešu apmeklētāji, kas pie kasēm dzied latviešu dziesmas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma pārstāve Ketija Fogele. 

Iepriekš jau vēstīts, ka Dziesmu un Deju svētku nedēļā visās "Lido" esošajās ēdināšanas vietās apmeklētājiem būs iespēja par ēdienu daļēji norēķināties, dziedot latviešu dziesmu.Uzņēmuma pārstāve Nora Grase norādīja, ka uzņēmums ir patīkami pārsteigts par apmeklētāju atsaucību, jo dzied gan jauni cilvēki, gan cilvēki pusmūžā. "Cilvēki izvēlas iecienītas latviešu tautasdziesmas un parasti tās nodzied, atnākot nelielā kompānijā."

Savukārt, kad dziesmu nodzied tautastērpos saposušies Dziesmusvētku dalībnieki, tad visiem ārvalstu klientiem ir par ko būt pārsteigtiem, atzīmēja Grase, piebilstot, ka daži ir dzirdējuši par šiem svētkiem, taču atzīst, ka nebija iedomājušies šādu svinēšanas mērogu, jo esot sajūta, ka dzied visa Latvija.

No deviņām "Lido" ēstuvēm līdz šim visvairāk dziedātāju bijis "Lido Atpūtas centrā", "Lido Vērmanītī", "Lido Dzirnavās" un arī "Lido Alus sētā".

 

Kā ziņots, šonedēļ darbdienās visos "Lido" notika akcija "Dziesmotā stunda", kuras laikā noteiktā stundā bija iespēja norēķināties par maltīti ar 30% atlaidi, nodziedot pie kases kādu latviešu dziesmu. Šīs akcijas mērķis bija stiprināt dziesmas un dejas spēku.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

 

Atstājiet komentāru