2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

FOTOSTĀSTS: VUGD rīko mācības glābšanas darbiem uz ūdens Daugavā pie tilta

15.maijā Latvijā oficiāli tika atklāta peldsezona, savukārt šīs nedēļas nogalē Radžu ūdenskrātuvē pacels Zilo karogu un peldsezona būs atklāta arī Jēkabpilī. Katru gadu, iestājoties siltākam laikam, ugunsdzēsēji glābēji steidzas palīgā nelaimē uz ūdens nokļuvušajiem, tādēļ otrdien, 24.maijā, Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji glābēji piedalījas nodarbībās Daugavā pie tilta, lai sezonas sākumā atsvaidzinātu iemaņas glābšanas darbos uz ūdens, portālu Radio1.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā Viktorija Gribuste.

Pirms praktisko mācību sākuma, Viktorija Gribuste iepazīstināja ar pēdējo gadu statistiku. 

2019. gadā Jēkabpils novadā no dīķa un Daugavas izcelti divi bojāgājušie. Kopumā Zemgalē ūdenstilpēs atrasti astoņi bojāgājušie.

2020. gadā no dīķa, Donaviņas, Radžu ūdenskrātuves un Viesītes ezera izcelti četri bojāgājušie. Zemgalē kopumā ūdenstilpēs atrasts un izcelsts 21 bojāgājis cilvēks. Vēl viens cilvēks izglābts Daugavā pēc tam, kad apgāzās laiva.

2021. gadā no Radžu ūdenskrātuves, Lielezera un dīķa izcelti trīs bojāgājušo līķi, bet viens cilvēks, kas slīka Daugavā, izglābts. Zemgalē kopumā no ūdentilpēm izcelti 18 bojāgājušie.

Šogad no upes Vīpīte izcelts viens bojāgājušais, bet Zemgalē kopumā jau seši.


FOTO: SPODRA PURVIŅA

Atstājiet komentāru