2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Luminor piešķir miljonu eiro ZS "Kalves" tehnikas iegādei

Luminor piešķir miljonu eiro ZS "Kalves" tehnikas iegādei

Luminor ar vairāk nekā vienu miljonu eiro atbalstījusi ZS "Kalves" attīstību. Saimniecība nodarbojas ar lauksaimniecību, mežsaimniecību, kokapstrādi, zivsaimniecību, meliorācijas pakalpojumu veikšanu un lauku tūrismu. Finansējums piešķirts jaunas tehnikas iegādei.

ZS"Kalves" darbojas jau 30 gadus, regulāri investējot uzņēmējdarbības attīstībā. Apsaimniekotās zemes platība darbības sākumā bija 2,4 hektāri, bet šobrīd jau sasniedz 1500 hektārus, no kuriem dīķos aptuveni 40 hektāru platībā audzē zivis: karpas, baltos amūrus, līņus, zandartus, līdakas un karūsas. Zemnieku saimniecība nodrošina pilnu audzēšanas ciklu – t.sk. kāpuru ievākšanu un inkubāciju, beidzot ar gatavu produkciju – svaigas un karsti kūpinātas karpas sezonas laikā var iegādāties saimniecībā uz vietas. Dīķi zivju audzēšanai atrodas Jēkabpils novada Kūku un Variešu pagastos, kā arī Madonas novada Sāvienas pagastā.

“Bankas atbalsts uzņēmumam nodrošinās iespēju attīstīt tehnisko parku un palielināt saražotās produkcijas apjomus. Esam plaša profila zemnieku saimniecība, un efektīvai uzņēmējdarbības attīstīšanai ir nepieciešama daudzveidīga un moderna tehnika,” stāsta ZS "Kalves" īpašnieks Gundars Kalve.

“Veiksmīgu sadarbību ar klientu esam izveidojuši vairāku gadu garumā. Arī pirms pāris gadiem Luminor banka uzņēmuma attīstībai piešķīra vairāk nekā 200 tūkstošus eiro akvakultūras attīstīšanai. Lauksaimniecība un mežsaimniecība ir būtiskas Latvijas tautsaimniecības nozares, tiesa ne vienkāršas, jo uzņēmējdarbības veiksme lielā mērā ir pakļauta laikapstākļiem, kurus nav iespējams ietekmēt. Tā kā uzņēmums nodarbojas ar ļoti dažādiem saimniekošanas veidiem, ZS Kalves ļoti veiksmīgi sadala riskus un ir ielikuši spēcīgu pamatu saimniecības sekmīgai tālākai attīstībai,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Zemnieku saimniecība Kalves atrodas Jēkabpils novada Kūku pagastā, un savu darbību uzsāka 1991. gadā. Saimniecība veic lauksaimniecību, mežsaimniecību, akvakultūru un kokapstrādi. Tāpat ZS "Kalves" nodrošina lauku tūrisma un meliorācijas pakalpojums.

Foto: db.lv

Komentāri (0-8/8)

  • Skats no malas > No novada
    04.09.2023 23:15
    Saprotu tavu vemšanu! Īsti galvā traumētā pastalnieka garā! Tev vēlētāji iedeva pa trekno pakaļu un āāārrā, vai kā??? Ja vēl līdz šodienai nespēj nomierināties??? Tagad gan nopietni! Neticēsi! Viņu Jēkabpils novada ļaudis ievēlēja! Vien-personiski viņš neko nelemj! Jo ir entie deputāti. To pat lielākajam idiotam it kā vajadzētu saprast! Taču Daugavas plūdu laikā gan prata darbus organizēt un riktīgos profus piesaistīt un pēcāk vai katram pateikt paldies! par paveikto!
  • No novada
    04.09.2023 12:49
    Ar tādu kā slaistu kā ragaiņis te ko padarīsi! Tagad sēž pilsētā un dzenā zosis, pilnīga nulle ar tādu algu. Lohi riktīgāki tie vēlētāji.
  • nu nu
    02.09.2023 20:49
    Vija:
    Nevajag skaust un nonicināt cilvēku, kurš tik daudz savā dzīvē ir izdarījis!
    Padomāt, ka citi neko nedara... Par caru jau tāpat nav ticis, vien parasts lauku zemnieks. Nebūtu lētā darbaspēka, ko viens izdarītu? Nez kam pieder tā krutā tehnika? Ne sievai, ne pašam amatpersonu ienākumu deklarācijā neuzrādās. Ja būtu darītājs, tad savā laikā, kad bija novada galva, būtu sakārtojis novadu. Izrādījās, ka darītājs tomēr ir vājš...
  • Vija
    02.09.2023 18:51
    Nevajag skaust un nonicināt cilvēku, kurš tik daudz savā dzīvē ir izdarījis!
  • vai ne?
    02.09.2023 18:13
    Būtu jauki, ja savlaicīgi un bez atgādinājuma samaksātu nomas naudu, citādi gadiem jāgaida un pakaļ jāskraida!
  • Velta
    02.09.2023 15:04
    Kāpēc pieškir?Vai tad uzdāvināja un nav aizdevums?
  • Nav tik traki
    01.09.2023 23:28
    Ja ir ilga sadarbība, tad banka nak pretī ar atlaidēm tml.
  • Grauds
    01.09.2023 17:24
    Šitik liels saimnieks un vēl lien kredītos. Vai tad no peļņas nesanāk? Nu tagad nevar braukt karot uz Ukrainu, kredīti vispirms ir jāatdod!

Atstājiet komentāru