2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

IUB atzinis SIA “Tukuma auto” par uzvarētāju lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", JAP lēmumu pārsūdzēs

IUB atzinis SIA “Tukuma auto” par uzvarētāju lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", JAP lēmumu pārsūdzēs

Iepirkumu uzraudzības birojs atzinis par pamatotiem Autotransporta direkcijas lēmumus par uzvarētājiem, kuri nodrošinās pasažieru autopārvadājumus trīs maršrutu tīkla daļās - "Cēsis", "Ogre, Aizkraukle" un "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", un direkcija gatavojas slēgt līgumus ar uzvarētājiem, paziņojumā medijiem  informēja direkcija.

Direkcija gatavojas līguma noslēgšanai ar AS "Nordeka" lotē "Cēsis", AS "Liepājas autobusu parks" lotē "Ogre, Aizkraukle" un SIA "Tukuma auto" lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni".

Sarunā ar Radio1.lv SIA "Jēkabpils autobusu parks" vadība sacīja, ka uzņēmums var desmit dienu laikā šo lēmumu apstrīdēt un pārsūdzēt un SIA "Jēkabpils autobusu parks" izmantos šo iespēju un ir gatavs cīnīties par tiesībām strādāt un nodrošināt maršrutus, kuros pasažieru pārvadājumus veic gadu desmitiem ilgi. Patlaban notiekot konsultācijas ar juristiem, lai sagatavotu dokumentus pārsūdzībai.

Savukārt maršrutu tīkla daļā "Limbaži, Sigulda" par uzvarētāju tika pasludināta AS "Nordeka", tomēr Iepirkumu uzraudzības birojs uzdevis Iepirkumu komisijai pārvērtēt viena pretendenta - AS "CATA" - sagatavoto piedāvājumu.

Atklāts konkurss par iespēju sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutu tīkla daļā “Cēsis”, “Limbaži, Sigulda”, “Ogre, Aizkraukle” un “Jēkabpils, Preiļi, Līvāni” atkārtoti tika izsludināts 2020. gada jūlijā, jo sākotnēji visu pretendentu sagatavotie piedāvājumi neatbilda iepirkuma nolikuma prasībām.

Konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem līdz 2030. gadam 16 maršrutu tīkla daļās tika izsludināts 2019. gada jūlijā. Piecās maršrutu tīkla daļās – “Liepāja”, “Kuldīga, Saldus”, “Pierīga”, “Bauska” un “Daugavpils, Krāslava” – ir noslēgts līgums ar konkursa uzvarētāju, kas stāsies spēkā 2021. gada 1. augustā.

Šajās piecās lotēs iedzīvotāji iegūs augstas kvalitātes sabiedriskā transporta pakalpojumus, kas tiks nodrošināti ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā būs 4,6 gadi.

Informācija par gaidāmajām pieturām autobusos tiks paziņota gan audio formātā, gan vizuāli. Visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu (wi-fi), kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini. 40% autobusu būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem, bet 78% autobusu, tai skaitā mikroautobusu, būs uzstādīts pacēlājs, nodrošinot transportlīdzeklī vismaz vienu vietu, kas paredzēta personai ratiņkrēslā. Pasažieru sēdvietas tiks numurētas ar cipariem, kas ir taktili un kontrastē ar pamatni. Savukārt aptuveni 8% no visiem autobusiem, kas apkalos šīs maršrutu tīkla daļas, būs bezizmešu.

Savukārt septiņās lotēs – “Talsi, Tukums”, “Jelgava, Dobele”, “Valmiera, Valka, Smiltene”, “Gulbene, Alūksne, Balvi”, “Madona” un “Rēzekne, Ludza”, “Ventspils” un “Jelgava, Dobele” – konkurss tika sludināts atkārtoti, jo sākotnēji iesniegtie pretendentu piedāvājumi neatbilda konkursa nolikuma un  vai Tehniskās specifikācijas prasībām.

Atstājiet komentāru