2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Banka "Citadele" izsniegusi 1,4 miljonu eiro kredītu "Jēkabpils gaļas nama" īpašniekam (FOTO)

Banka "Citadele" izsniegusi 1,4 miljonu eiro kredītu "Jēkabpils gaļas nama" īpašniekam (FOTO)

Banka "Citadele" izsniegusi 1,4 miljonu eiro kredītu "Jēkabpils gaļas nama" īpašniekam SIA "Margret" jauna gaļas pārstrādes ceha izveidei, portālam Radio1.lv pavēstīja bankas "Citadele" ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa informēja, ka "Margret" jauna gaļas pārstrādes ceha izveidē kopumā investē 1,8 miljonus eiro. Cehs aprīkots ar vairākām modernām ražošanas iekārtām 360 000 eiro apmērā. Uzņēmums ieviesis arī jaunus pakalpojumus, piemēram, medniekiem piedāvājot gaļas apstrādes iespējas.

"Atvedot medījumu gaļu pie mums, to būs iespējams pārstrādāt dažādos gaļas izstrādājumos, žāvējumos un kūpinājumos. Lai medniekiem piedāvātu vēlamos gaļas apstrādes veidus un uzlabotu produktu kvalitāti, iegādājāmies jaunas gaļas žāvēšanas krāsnis, vītināšanas un aukstās kūpināšanas iekārtas, jaunu vakuumiepakotāju, gaļas maļamo mašīnu ar dzīslu atdalīšanu malšanas procesā un citas iekārtas," sacīja "Margret" valdes priekšsēdētājs un uzņēmuma lielākais īpašnieks Normunds Teicāns.

Viņš atzīmēja, ka, darbojoties reģionos, ir jāspēj piedāvāt pietiekami lielu pakalpojumu un produktu klāstu, tāpēc arī nolemts vēl paplašināt darbību gaļas pārstrādes jomā. "Konkurētspējas palielināšana ir kļuvusi par mūsu primāro uzdevumu, lai nodrošinātu uzņēmuma veiksmīgu darbību," teica Teicāns.
Savukārt bankas "Citadele" valdes locekle Santa Purgaile norādīja, ka "Margret" kopš darbības sākšanas ir veikusi investīcijas gan produktu kvalitātes uzlabošanā, gan produktivitātes palielināšanā, un ir labs piemērs, kā uzņēmums plāno un īsteno attīstību, izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu. "Novērtējam, ka uzņēmums redz iespēju uzsākt produkcijas eksportu uz Igauniju un Somiju, kas būtu jauns pavērsiens uzņēmuma attīstībā," viņa piebilda.

"Margret" dibināta 2010.gadā un nodarbojas ar konditorejas un gaļas izstrādājumu ražošanu. Tāpat uzņēmumam ir vairākas ēdnīcas, un veikals. Kompānijas īpašnieki ir Normunds Teicāns (55%) un Gatis Teicāns (45%). 2016.gadā "Margret" apgrozījums pieauga par 1,9%, sasniedzot 1,655 miljonus eiro, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,7 reizes un bija 6715 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2017.gada marta beigās bija sestā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Komentāri (0-1/1)

  • vasara
    02.07.2018 18:35
    Nu ja Tur turpinās Anna stumdīt [cenzēts] pa mākoņiem ,tad tā iestāde pagrims!

Atstājiet komentāru