2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Atzinību - "Gada jaunais projektu vadītājs" - saņem jēkabpilietis Jānis Korņejevs (FOTO)

Atzinību - "Gada jaunais projektu vadītājs" - saņem jēkabpilietis Jānis Korņejevs (FOTO)

(Papildināts ar foto no balvas pasniegšanas ceremonijas)

Pirmdien, 4.septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika pasniegti augstākie apbalvojumi būvniecības nozarē - "Būvindustrijas lielās balvas". Vērtētāju atzinību kā "Gada jaunais projektu vadītājs" saņēma SIA "Jēkabpils PMK" būvdarbu un būvprojektu vadītājs Jānis Korņejevs.

Jau ziņots, ka Žurnāls „Būvinženieris” un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar citām būvindustrijas sabiedriskajām organizācijām turpina vērienīgo Latvijas mēroga projektu - „Būvindustrijas lielā balva”, kurai šogad tika izvirzīts arī jēkabpilietis Jānis Korņejevs.

Balva arī šogad bija izsludināta divās kategorijās: “Mūža ieguldījums būvindustrijā” un “Gada inženieris/arhitekts”, kurā pretendenti tika novērtēti savā – profesionālajā vidē.

Balvas patrons visus šo gadus ir Latvijas valsts prezidents. Šogad balvai tika pieteikts un atlases konkursu izturēja SIA “Jēkabpils PMK” Būvdarbu vadītājs, būvkonstrukciju projektētājs un būvprojektu vadītājs Jānis Korņejevs. Viņu balvai izvirzīja SIA „Jēkabpils PMK” kolektīvs.

Uzņēmumā Jānis Korņejevs strādā no 2009. gada 7.augusta par ēku konstrukciju projektētāju, bet no 2013. gada 11.decembra līdz šim brīdim – par būvdarbu vadītāju. Konkursa pieteikuma vēstulē, raksturojot Jāni Korņejevu, kolēģi rakstīja: “Centrālais, Jāni raksturojošais vārds ir “daudzpusība””.

Pieteikuma vēstulē norādīts, ka Jāņa darba uzdevumos ietilpst tehniskās dokumentācijas, darbu veikšanas projektu, plānu, grafiku sastādīšana, izpilde, ievērojot noteikto būvniecības tehnoloģiju un būvobjektu nodošana ekspluatācijā noteiktos termiņos. Jānis Korņejevs veic būvlaukuma tehnisko organizatorisko sagatavošanu līdz objekta būvniecības sākumam un tālāk vada būvniecību saskaņā ar tehnisko un tehnoloģisko dokumentāciju un spēkā esošo būvniecības normu un noteikumu prasībām, esot gan atbildīgais būvdarbu vadītājs, gan tiešais darbu vadītājs objektā. Nodrošina būvobjektu ar nepieciešamo darbinieku skaitu un darbinieku mērķtiecīgu izmantošanu. Kontrolē saņemtos būvmateriālus, to glabāšanu un veikto darbu kvalitāti.

Jāņa Korņejeva visa līdzšinējā darba pieredze ir saistīta ar projektēšanas un būvniecības darbu SIA “Jēkabpils PMK”. Uzņēmuma vadība ir apmierināta, ka Jānim, vadot būvobjektus, ir zināšanas projektēšanas jomā, kas savlaicīgi ļauj atklāt dažādas neatbilstības.

Jānis Korņejevs veicis mazumtirdzniecības veikala “TOPS” būvniecību Līvānos un “IG Centrs” tirdzniecības centra jaunbūves darbus Jēkabpilī, kā arī “Hansa Flex” veikala-noliktavas jaunbūves būvniecību Jēkabpils pilsētā.

Pavisam cita specifika ir lauksaimniecības būvēm, kur veiksmīgi darbus vadīja Jānis – SIA Agrofirmas “Turība” graudu un rapša pirmapstrādes kompleksa būvniecība Riebiņos un Kautuves būvniecība SIA “Sēļi” Sēlijas pagastā.

Arī sporta būvju būvniecību Jānis labi pārzina, jo uzbūvējis Ilūkstes novada sporta skolas sporta centru un Ilūkstes peldbaseinu, piedaloties arī tā projektēšanas darbos. Pirmais peldbaseins, kurā būvniecības darbus viņš vadīja ir SIA “Reāls” “Citrus SPA” peldbaseins Jēkabpilī. Pavisam nesen, 2017. gada jūlijā, ekspluatācijā nodota Krāslavas Valsts ģimnāzijas peldbaseina jaunbūve, kur būvniecības darbus vadīja Jānis Korņejevs un no pasūtītāja Krāslavas novada domes saņemta pozitīva atsauksme.

Vēl viena specifisku būvju grupa ir katlu mājas – AS “Preiļu siers”, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Kokneses pilsētas katlu mājas būvniecība, kur būvdarbus vadījis un veiksmīgi objektus ekspluatācijā nodevis Jānis Korņejevs, saņemot pozitīvas pasūtītāju atsauksmes.

Īpaši specifiska būve, kur darbus vadīja Jānis, ir magnētiskās rezonanses ēkas jaunbūve pie Jēkabpils reģionālās slimnīcas.

Pašreiz Jānis vada būvdarbus objektā “Līvānu 1. vidusskolas peldbaseina jaunbūve un sporta zāles – angāra pārbūve” Līvānu pilsētā. Noslēgumam tuvojas sporta zāles piebūves pie Krāslavas pamatskolas ēkas Pils ielā 5, Krāslavā būvniecība, kur par darbu vadītāju nozīmēts ir Jānis Korņejevs. Viņš piedalījies arī privātmāju būvniecībā Jēkabpilī un Mālpils novadā.

Būvindustrijas lielo balvu "Pamatakmens" kategorijā "Gada arhitekts" saņēma SIA "Konvents" arhitekts Pēteris Blūms, kategorijā "Gada inženieris" lielās balvas saņēma AS "LNK Industries" Starptautisko projektu departamenta vadītājs Vadims Bogdanovs un SIA "Rere būve" projektu vadītājs Raitis Nikolajevs, bet kategorijā "Gada projektu vadītājs" - SIA "Merks" projektu vadītājs/atbildīgais būvdarbu vadītājs Sergejs Periņecs.

Kategorijā "Gada jaunais arhitekts" lielo balvu saņēma SIA "Arhitektu birojs GAISS" arhitekti un uzņēmuma dibinātāji Arnita Melzoba un Kārlis Melzobs, bet kategorijā "Gada jaunais inženieris" lielo balvu saņēma "LNK Industries" būvdarbu vadītājs Gints Vanders.

Būvindustrijas lielo balvu "Pamatakmens" kategorijā "Mūža ieguldījums būvindustrijā" saņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes viesdocents Kārlis Siļķe, pensionētais būvinženieris Indriķis Teivāns, Latvijas Būvinženieru savienības galvenā administratora vietnieks Romāns Auniņš, pensionētais arhitekts Jānis Bērziņš, AS "Lafipa" valdes priekšsēdētājs un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības Egīls Dzelzītis, pensionētais ceļu būvinženieris Kārlis Augusts Kadiķis.

Šajā kategorijā vērtētāju atzinību un SIA "Saint-Gobain celtniecības produkti" speciālo balvu saņēma SIA "Tursons" būvmateriālu testēšanas laboratorijas vadītāja Svetlana Siļutina.

SIA "Sakret" balva "Kadru kalve" šogad aizceļoja pie uzņēmuma "LNK Industries".

Šā gada laureātu darbus var redzēt Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Babītē, Viļānos, Ludzā, Jēkabpilī, Koknesē, Līvānos, Krāslavā, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Alsungā, Aizputē, Ķekavā, Iecavā, Jūrmalā, Ādažos, Kārsavā un daudzviet citur.

"Būvindustrijas lielā balva" tiek piešķirta divās kategorijās: "Mūža ieguldījums būvindustrijā" un "Gada inženieris/arhitekts", kas iekļauj nominācijas "Gada inženieris", "Gada arhitekts", "Gada jaunais arhitekts", "Gada jaunais inženieris".

Balva ir nozares un visas Latvijas sabiedrības pateicība Latvijas labākajiem būvniekiem, īpaši izceļot balvas saņēmējus kategorijā "Mūža ieguldījums būvindustrijā", no kuriem mācījušies daudzi jaunie.

"Būvindustrijas lielās balvas" mērķis ir veicināt būvniecības nozares pārstāvju profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti, sumināt un izteikt atzinību labākajiem, motivēt viņus strādāt savā valstī - Latvijā, kā arī pateikties par izcilu inženiera darbu mūža garumā, sniegto atbalstu jaunās paaudzes izaugsmē u.c.

Foto: fotokolāža

Atstājiet komentāru