2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

"Jēkabpils autobusu parks" pārņems "Pato-1" nodrošinātos pasažieru pārvadājumus sešos maršrutos Pļaviņu novadā

"Jēkabpils autobusu parks" pārņems "Pato-1" nodrošinātos pasažieru pārvadājumus sešos maršrutos Pļaviņu novadā

No šodienas SIA "Pato-1" līdz šim nodrošinātos pasažieru pārvadājumu pakalpojumus sešos maršrutos Pļaviņu novadā turpmāk sniegs "Jēkabpils autobusu parks", informēja Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji.

Ņemot vērā regulāros pārkāpumus "Pato-1" darbībā, ATD lauzusi līgumu ar uzņēmumu par pasažieru pārvadājumiem Pļaviņu novadā, tādējādi nododot "Pato-1" apkalpotos maršrutus "Jēkabpils autobusu parkam".

Plānots, ka sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanā "Jēkabpils autobusu parka" autobusu parka vidējais vecums katrā kalendārajā gadā nedrīkstēs pārsniegt 20 gadus. Vismaz 10% autobusu būs jābūt pielāgotiem personu ar funkcionāliem traucējumiem un vecāku bērnu ratiņu pārvadāšanai. Informācija par gaidāmajām pieturvietām brauciena laikā transportlīdzeklī būs pieejama audiāli vai vizuāli.

Līgums ar "Jēkabpils autobusu parku" par sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu būs spēkā līdz 2019.gada 13.septembrim.

Jaunais pārvadātājs nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumu maršrutā Nr.5697 Pļaviņas–Vietalva, Nr.5698 Pļaviņas–Bunduļi, Nr.6112 Selga–Pļaviņas, Nr.6141 Pļaviņas–Vietalva–Pļaviņas, Nr.6429 Pļaviņas–Silajāņi–Pļaviņas un Nr.6430 Pļaviņas–Krievciems–Pļaviņas.

Koncesijas līgums, kas "Pato-1" sniedza tiesības apkalpot reģionālās nozīmes maršrutus noteiktā maršrutu tīkla daļā un kas ar pārvadātāju tika noslēgts 2009.gadā, turpmāk vairs nebūs spēkā.

SIA "Jēkabpils autobusu parks" dibināts 1993.gadā. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,930 miljoni eiro, bet peļņa - 114 695 eiro. 51% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, 13% - Krustpils pilsētas pašvaldībai, 12% - Jēkabpils novada pašvaldībai, pa 9% Viesītes un Salas novada pašvaldībai, bet atlikušie 6% pieder Aknīstes novada pašvaldībai.

Foto: jekabpilsap.lv

Atstājiet komentāru