2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

SIA "Jēkabpils ūdens" atbilde iedzīvotājiem: Kam jāmaksā par ūdens patēriņa starpību, nosaka normatīvie akti

SIA "Jēkabpils ūdens" atbilde iedzīvotājiem: Kam jāmaksā par ūdens patēriņa starpību, nosaka normatīvie akti

Pēdējo mēnešu laikā SIA „Jēkabpils ūdens” ir vērsušies vairāki dzīvokļu īpašnieki ar iebildumiem par to, ka viņu rēķinos par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem ir aprēķināta papildu maksa par ūdens patēriņa starpību.

SIA „Jēkabpils ūdens” skaidro ūdenssaimniecības pakalpojumu samaksas aprēķinu sistēmu, kuru nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” un Nr. 524 „Kārtība, kādā nosaka, aprēķina un uzskaita katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamo daļu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem”.

1. Aprēķinot maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās par pamatu tiek ņemts vērā mājas kopējais ūdens patēriņa skaitītājs.

2. Starpību, kas veidojas starp ūdens patēriņu dzīvokļos un mājas kopējo ūdens patēriņu, ieskaitot arī avārijās un remontā nopludināto ūdens daudzumu (turpmāk – Starpība), sadala atbilstoši dzīvojamā mājā esošo dzīvokļu skaitam. Tas ir tādā gadījumā, ja visos dzīvokļos ir uzstādīti individuālie skaitītāji.

3. Ja visos dzīvokļos skaitītāji nav uzstādīti, Starpību sadala atbilstoši dzīvokļu skaitam starp šādiem dzīvojamās mājas īpašniekiem:

3.1. kuri nav iesnieguši informāciju par ūdens skaitītāja rādījumu noteiktajā termiņā, bet ne mazāk kā trīs mēnešus pēc kārtas;
3.2. kuru dzīvokļos ūdens patēriņa skaitītāji nav uzstādīti;
3.3. kuri atkārtoti nav ļāvuši veikt dzīvoklī uzstādīto ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudi;
3.4. kuru dzīvokļos esošo ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudē konstatēts, ka ūdens patēriņa skaitītāji ir bojāti vai tie nav noplombēti, vai to plombējums ir bojāts, vai tie nav pārbaudīti triju mēnešu laikā pēc pārbaudes termiņa beigām.

Ja veidojas Starpība, dzīvokļa īpašniekam ir jāgriežas pie apsaimniekotāja, kuram ir  pienākums noskaidrot Starpības rašanās iemeslus un rakstiski par to informēt dzīvokļa īpašniekus.

MK Noteikumu Nr. 524 10.punkts paredz, ka īpašniekiem ikvienā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā ir tiesības mainīt jau noteikto kārtību un vienoties par ūdens patēriņa starpības segšanu:

1. atbilstoši mājā esošo dzīvokļu skaitam,
2. proporcionāli dzīvoklī uzstādītā skaitītāja rādījumam vai
3. atbilstoši īpašniekam piederošās dzīvojamās mājas domājamās daļas apmēram.

Ar priekšlikumu par Starpības samaksas kārtības maiņu dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie apsaimniekotāja.

Lai izvairītos no maksas par papildus aprēķinātām ūdens patēriņa starpībām, SIA „Jēkabpils ūdens” aicina dzīvokļu īpašniekus uzstādīt savā dzīvoklī ūdens patēriņa skaitītājus, kas nodrošinās katra klienta faktiski patērētā ūdens daudzuma uzskaiti un aprēķinu par to. Savukārt tiem, kuru dzīvokļos jau ir uzstādīti skaitītāji, atgādinām regulāri līdz katra mēneša 30.datumam nolasīt un paziņot skaitītāju rādījumus. Vēl ir svarīgi sekot līdzi skaitītāju derīguma (verifikācijas) termiņam, kas tiek norādīts uz katra SIA “Jēkabpils ūdens” izrakstītā rēķina.

Komentāri (0-3/3)

  • zin ko
    02.07.2018 18:35
    Guest:
    atlaist vienkārši VISUS atlaist tajā kantorī! attieksme pret klientu BRIESMĪGA

    Sagribējusi. Ragainis teica, ka radikālu pārmaiņu nebūs. Tā, ka cerpice tovarišči.
  • Guest
    02.07.2018 18:35
    atlaist vienkārši VISUS atlaist tajā kantorī! attieksme pret klientu BRIESMĪGA
  • armands dudek
    02.07.2018 18:35
    Tātad,ja plīst truba,ko ūdens pārvalde nav nomainījusi,truba ir 50gadi veca,par ūdens noplūdi maksā visa māja,kā vienmēr zaudē pircējs.Žēl,ka man nepieder voda kanals.Kāpēc sadala ūdens patēriņu uz visiem,ir taču ūdens skaitītāji.pats labākais teikums..

Atstājiet komentāru