2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

"Miķelāni bekons" šonedēļ sāks masveida kulšanas darbus Zemgalē

"Miķelāni bekons" šonedēļ sāks masveida kulšanas darbus Zemgalē

Cūkaudzētājs SIA "Miķelāni bekons", kas nodarbojas arī ar graudkopību un ražo barību savām cūkām, pirmdien, 7.augustā Zemgalē plāno sākt masveida kulšanas darbus,  informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ graudaugu attīstība šogad ir aizkavējusies, parasti kulšanas darbus uzsākām jūlija beigās. Tagad 16 kombaini ir sagatavoti darbam, un jaunnedēļ beidzot plānojam sākt labības pļauju. Ceram, ka laikapstākļi būs mums labvēlīgi un izdosies visu izkult," norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ilvars Strazdiņš.

Viņš atklāja, ka vairāk nekā puse no uzņēmuma apstrādātās zemes ir apsēta ar kviešiem, jo Zemgalē vislabākās ražas tradicionāli ir ziemas kviešiem. "Tomēr šogad jānokuļ ne tikai kvieši, bet arī rudzi, rapsis un zirņi kopumā 5000 hektāru platībā," piebilda Strazdiņš.

Uzņēmuma kaltes arī jau ir sagatavotas sezonai, un to kopējā kaltēšanas jauda ir 180 tonnas stundā. Pēc labības kulšanas paredzēts nekavējoties sākt rapšu sēju.

"Miķelāni bekons" ir dibināti 2009.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 650 000 eiro. Uzņēmums pieder Dānijas kompānijai "Torpgard Holding". "Miķelāni bekons" ir "Latvi Dan Agro" grupas uzņēmums. 2016.gadā "Miķelāni bekons" strādāja ar 3,958 miljonu eiro apgrozījumu un 330 778 eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv".

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru