2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

SIA "Jēkabpils autobusu parks" testē videi draudzīgu transporta līdzekli - elektrobusu (FOTO) (VIDEO)

SIA "Jēkabpils autobusu parks" testē videi draudzīgu transporta līdzekli - elektrobusu (FOTO) (VIDEO)

SIA “Jēkabpils autobusu parks” no otrdienas, 13.jūnija vienu nedēļu testa braucienos pilsētas maršrutos izmēģinās videi draudzīgu autobusu – elektrobusu.

SIA “Jēkabpils autobusu parks” direktors Jānis Ščerbickis informē, ka zemās grīdas elektrobuss ir jauns, tikko no rūpnīcas “Solaris Urbino” Polijā. Pirms Jēkabpils elektrobusu divas nedēļas izmēģināja Daugavpilī, savukārt pēc testa braucieniem šeit, tas dosies uz Poliju, kur tiks izrādīts izstādē. Autobuss ir 12 metrus garš, tajā ir 30 sēdvietas un 40 stāvvietas. To nepieciešams uzlādēt ik pēc 160 kilometriem un uzlādēšanas laiks ir divas stundas. Jānis Ščerbickis sacīja, ka tehnoloģijas attīstās strauji, jo vēl nesen elektrobusi spēja nobraukt 100 kilometrus un uzladēšanas laiks bija sešas stundas.

Pie elktrobusa stūres sēdies autovadītājs Valdis Maslobojevs, kas nesen uz Jēkabpilī pārnācis no Rīgas, kur šādu transporta līdzekli vadījis, strādājot “Rīgas satiksmē”. Uz Jēkabpili viņš pārcēlies, lai būtu kopā ar ģimeni.

Valdis Maslobojevs stāsta, ka elktrobuss ir komfortabls, viegli manevrējams. Autobusa vadīšana notiek no monitora, kas iebūvēts priekšējā panelī. Ar monitora palīdzību tiek gan atvērtas, gan aizvērtas durvis, ar to var nolasīt spidometra rādījumus, ieslēgt radio, nolasīt elektroenerģijas patēriņu, veikt citas funkcijas.

Šāds elektrobuss maksā dārgi – vairāk nekā 300 000 eiro un Jēkabpils autobusu parks tik dārgu transporta līdzekli neiegādāsies. Jānis Ščerbickis skaidro, ka par atvēlētajiem līdzekļiem - 1,1 miljonu eiro videi draudzīga transporta iegādei - paredzēts pirkt septiņus jaunus autbusu, kuros kā degviela tiks izmantota gāze. Savukārt ja iegādātos elektrobusus, tad būtu iespējams nopirkt tikai trīs transporta līdzekļus. Taču Jānis Ščerbickis uzskata, ka ir jāizmanto katra iespēja, lai iepazītu un testētu dažāda veida transporta līdzekļus. Tāpat arī viņš neizslēdz iespēju, ka kaut kad tālākā nākotnē arī Jēkabpils ielās kursēs elektrobusi.

Komentāri (0-10/11)

  • Anna
    02.07.2018 18:34
    Manuprāt, visi autobusi ir normāli. Vecajiem nav ne vainas, daudz vietu. Dzaltenajos toties var tikt ar ratiņiem. Un nav jau tik traki maziņi. Tās dažas neērtības? Vai tad tās ir problēmas? Jaunais arī ir skaists, pati pabraucos. Patīkami, ka kaut kas ienāk jauns, kaut ko jaunu pamēģina. Cilvēki ir tik ļoti tendēti uz negatīvā saskatīšanu, ka jau apnicis klausīties. Tās nav problēmas, tie taču ir risinājumi, mēģinājumi.
  • Nikita
    02.07.2018 18:34
    Krasava aftobuc, very gud kvalitate
  • LUKAS
    02.07.2018 18:34
    Bet vai tad tikai pilseta ir vajadzigi jauni autobusi,pabrauciet uz laukiem,buss ta krata it ka butu no peckara laikiem,un tad vel ta drausmiga netiriba,soli tik netiri,ka bail apsesties,bet biletes cenas tik skruve klat,nu nomainiet vismaz kadu veco grabazu,lai cilveki braucot varetu izbaudit nedaudz komforta sajutu,to tacu mes butu pelnijusi par tam cenam :lol:
  • Zigurds Lapiņš
    02.07.2018 18:34
    Viesis:
    Man, kā pilsētas viesim, Jūsu, Jēkabpils pilsētas autobusi šķiet vienkārši šausmīgi!
    Kas tas par mini izmēru?!, kurā normāli ne ar cilvēkiem var izmainīties, ne normāli turēties, pat nerunājot par to, ka, lai izkāptu no autobusa,tad, kad ir daudz cilvēku, pat nav iespējams tikt pie stop pogas.
    Autobusi ir neērti, mazi, šauri, un tādām masām, kādas tomēr ir Jēkabpilī, nepiemēroti!
    Un pat nav kur ierakstīt sūdzību šīs pilsētas mājaslapā! Varbūt te mani kāds sadzirdēs???


    Skarbi, bet taisnība jau ir šī komentāra rakstītājam.
    Šāds elektro buss gan būu super, taču nez vai nav par dārgu Jēkabpilij. Lai gan ja parēķinātu ilgtermiņā (degvielā nodedzinātā nauda + apkopes, kas ar degvielu darbināmiem autobusiem noteikti ir daudz lielākas), tad iespējams šis autobuss nemaz nav tik dāgs.
  • kaimiņš
    02.07.2018 18:34
    filmētāja komentārs labs "Jēkabpilī tadi autobusi nebūs ne kad..." :D :D
  • ese
    02.07.2018 18:34
    Tiem kam sēdvietas par maziņas, iesaku vairāk ar sportu nodarboties un mazāk rīt!
  • Valdis
    02.07.2018 18:34
    Oparat bomba,exal kaifoval. Nravitsja pipec
  • Ināra
    02.07.2018 18:34
    Skaists autobuss, visus varētu pret šādiem nomainīt.
  • Ronnja
    02.07.2018 18:34
    Cilvēki gan ir apbrīnojami ;) , veci autobusi- slikti, dzelteni normāli autobusi- par mazi. Jauns, stilīgs autobuss arī nav labi :) krēsli redziet par šauri, ārprāts novērtējiet, ka ir kāds,kas tomēr domā par pilsētas iedzīvotājiem... Es iesaku visām māmiņām savus dēlus vismaz ekskursijā izvest ar šo skaisto autobusu,vismaz bērniem noteikti acis mirdzēs, jo es kad ieraudzīju man bija prieks,ka pilsētas iedzīvotājiem ir tāda iespēja vismaz izbraukt ar tādu brīnumu! Žēl par tiem, kas nespēj priecāties par skaistām lietām !!!
  • Viesis
    02.07.2018 18:34
    Ak, un vēl, sēdvietas ir tik maziņas, ka divi cilvēki normāli blakus apsēsties nevar, nemaz nerunājot, ja gadās brangāka auguma ļaudis!!!
12

Atstājiet komentāru