2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī bezdarba līmenis nemainīgs

Jēkabpilī bezdarba līmenis nemainīgs

Arī jūnijā Latvijā turpinājās reģistrētā bezdarba līmeņa samazināšanās, savukārt Jēkabpilī tas palicis nemainīgs, informē Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA).

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī jūnija beigās bija 8,3%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā maijā. Savukārt maijā, salīdzinot ar aprīlī, bezdarba līmenis saruka par 0,4 procentpunktiem. Jēkabpilī gan jūnijā, gan maijā bezdarba līmenis bija augstāks nekā valstī kopumā – 9,9 % no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.


Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūnija beigās bija Rīgas reģionā - 5,3%, bet augstākais Latgales reģionā – 18%, Zemgales reģionā – 8%. Rīgas un Kurzemes reģionā bezdarbs nav samazinājies, Latgalē reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā saruka par 0,3 procentpunktiem, bet Vidzemē un Zemgalē - par 0,2 procentpunktiem.


Valsts lielākajās pilsētās reģistrētā bezdarba līmenis jūnija beigās bija: Rīgā - 5,1%, Jūrmalā - 6,3%, Valmierā - 5,8%, Jelgavā - 6,6%, Ventspilī - 6,9%, Jēkabpilī - 9,9%, Daugavpilī - 11,5%, Liepājā - 12,1%, bet Rēzeknē – 16,1%.

Atstājiet komentāru