2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Ar svinīgu pasākumu Jēkabpilī atklāj “Miķelāni bekons” ēdnīcu (FOTO)

Ar svinīgu pasākumu Jēkabpilī atklāj “Miķelāni bekons” ēdnīcu (FOTO)

Ceturtdien, 14.jūlijā ar svinīgām uzrunām, lentas griešanu un dejām durvis vēra “Miķelāni bekons” atjaunotā ēdnīca, kas atrodas telpās pie gaļas kombināta. Šodien ēdnīca ikvienam pamanāma jau iztālēm daudzo krāsaino balonu dēļ, kas rotā piebraucamā ceļa zālāju un uzraksta “Esam atvērušies” dēļ. Svinīgajā pasākumā koncertu sniedza tautas deju ansamblis “Pastalnieki”.

Pēc uzrunām un iepazīstināšanas īsumā ar “Miķelāni bekons” attīstību pēdējā gada laikā, pasākuma dalībnieki tika aicināti ēdnīcas telpās. Šodien tur varēja ne tikai paēst pusdienas, bet arī degustēt dažādus gaļas kulinārijas izstrādājumus – rolādes, pastētes, cepešus.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ilvars Strazdiņš stāsta, ir saglabāta šīs vietas vēsturiskā aura, to papildinot ar nelieliem mūsdienu akcentiem. Bet, pats galvenais, katrs, kurš atnāk pusdienās, var nobaudīt gardu, vienkāršu kā mājās gatavotu ēdienu. Otrajā stāvā virs ēdnīcas ir atjaunota zāle pasākumiem – banketiem, dzimšanas dienas svinībām vai bēru mielastiem. Iepriekš vienojoties par ēdienkarti un rezervējot telpas, var pasūtīt mielasta galdu! Vēl viens jaunums, no šī brīža pusdienojot var padomāt arī par vakariņām, iegādājoties līdzi ņemšanai dienas gaļas ēdienu! Tas nozīmē, ka mājās atliks to tikai uzsildīt, pagatavot vieglus salātus vai jaunos dārzeņus un vakariņas gatavas! Jau ziņots, ka viens no Latvijas lielākajiem cūkaudzētājiem, nodibinot uzņēmumu Miķelāni bekons, pērn iegādājās bijušo Jēkabpils gaļas kombinātu un uzsāka savas audzētās cūkgaļas tirdzniecību un pārstrādi, piedāvājot to ikvienam iedzīvotājam vai uzņēmumam. Kopš gada sākuma ir atvērti un darbojas četri Miķelāni bekons veikali - divi Jēkabpilī, pie bijušā gaļas kombināta un Rīgas ielā 115, kā arī Aizkrauklē un Līvānos.

Atklāšanas pasākumā Ilvars Strazdiņš sacīja, ka viens no Latvijas lielākajiem cūkaudzētājiem pērn pieņēma lēmumu iegādāties bijušo Jēkabpils gaļas kombinātu un uzsākt savas audzētās cūkgaļas tirdzniecību un pārstrādi, piedāvājot to iegādāties ik vienam iedzīvotājam vai uzņēmumam. Tā tapa uzņēmums un zīmols “Miķelāni bekons”.

“Savas darbības pirmajā pusgadā mēs esam daudz paveikuši”, stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ilvars Strazdiņš. “Kopš gada sākuma esam atvēruši četrus Miķelāni bekons veikaliņus - divus Jēkabpilī, pie bijušā gaļas kombināta un Jēkabpils otrā krastā, Rīgas ielā 115, kā arī Aizkrauklē, Gaismas ielā 4 un Līvānos, Rīgas ielā 56. Visi veikali ir glīti noformēti un pircējus laipni apkalpo un konsultē mūsu lieliskās pārdevējas.”

Uzņēmums pircējiem piedāvā 100% Latvijā audzētu cūkgaļu, kas atbilst augstākajiem starptautiskajiem standartiem. Tas panākts daudz ieguldot ciltsdarbā, kā rezultātā gaļai ir lieliska tauku un liesuma proporcija. Tā kā savas cūkas šeit baro ar pašu audzētiem graudiem un zirņiem, “Miķelāni bekons” darbinieki ir pārliecināti par savas gaļas kvalitāti. Arī pircēji augsti novērtē uzņēmumā ražotās gaļas garšu. Veikalā var iegādāties gan to cūkgaļas gabaliņu, kas interesē visvairāk, gan veselu cūkas liemeni iepriekš pasūtot!

Ir uzsākta neliela, PDV atzīta, gaļas kulinārijas produktu ražošana, pakāpeniski izstrādājot un piedāvājot pircējiem arī gatavas cūkgaļas pastētes, ruletes, cepešus un citus gardumus. Produkti ir gatavoti no pašu audzētās gaļas, nepievienojot nedz konservantus, nedz garšas pastiprinātājus. Pēc pirmajām atsauksmēm pircēji atzinīgi novērtē to garšu, kvalitāti un tai atbilstošo cenu. Kaut arī produkti top nelielās partijās un šobrīd ne visiem gribētājiem pietiek, tas ir vēl viens iemesls, kā dēļ iegriezties biežāk “Miķelāni bekons” veikaliņos!

Atstājiet komentāru