2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

"Jēkabpils autobusu parka" apgrozījums pērn samazinās par 7,5; peļņa pieaug

"Jēkabpils autobusu parka" apgrozījums pērn samazinās par 7,5; peļņa pieaug

Pasažieru pārvadājumu nodrošinātāja "Jēkabpils autobusu parks" apgrozījums pērn bija 1,998 miljoni eiro, kas ir par 7,5% mazāks nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 5,9 reizes un bija 64,1 tūkstotis eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais kompānijas finanšu pārskats.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, "Jēkabpils autobusu parka" pārvadāto pasažieru plūsma pagājušajā gadā samazinājusies par 7,6%. Pērn "Jēkabpils autobusu parka" pakalpojumus ik dienas izmantoja vidēji 7814 pasažieri, tostarp 1277 pasažieri pārvadāti bez maksas.

"2016.gadā sabiedrība plāno turpināt, nostiprināt un attīstīt uzsākto darbību. Sabiedrības attīstībai būtiski šķēršļi nepastāv," teikts vadības ziņojumā.

2014.gadā "Jēkabpils autobusu parks" strādāja ar 2,161 miljona eiro apgrozījumu un guva peļņu 10,9 tūkstošu eiro apmērā.

"Jēkabpils autobusu parks" nodrošina pasažieru pārvadājumus regulāros maršrutos Zemgales un Latgales plānošanas reģionos, Jēkabpils pilsētā, kā arī tālsatiksmes maršrutos uz citām pilsētā. Tāpat uzņēmums veic komercpārvadājumus Latvijā un uz citām Eiropas valstīm. Kompānija "Jēkabpils autobusu parks" izveidota 1993.gadā. Tās īpašnieki ir Jēkabpils pilsētas pašvaldība (51%), Jēkabpils novada pašvaldība, Aknīstes novada pašvaldība, Krustpils novada pašvaldība, Salas novada pašvaldība un Viesītes novada pašvaldība.

Attēlā: SIA "Jēkabpils autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis.

Atstājiet komentāru