2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

"Linas Agro" pērk Latvijas minerālmēslojuma tirdzniecības kompānijas par 4,6 miljoniem

"Linas Agro" pērk Latvijas minerālmēslojuma tirdzniecības kompānijas par 4,6 miljoniem

Lietuvas lauksaimniecības investīciju grupa "Linas Agro Group" par Latvijas minerālmēslojuma tirdzniecības uzņēmumu "Paleo" un "Latfert" iegādi maksās 4,59 miljonus eiro un darījumu plāno pabeigt nākamā gada oktobrī, piektdien paziņoja "Linas Agro Group".

"Bez pārņemšanas attīstība šajā jomā ir ļoti ierobežota, jo Lietuvas tirgū izaugsme ir niecīga un prognozētā gada izaugsme Latvijā pārsniedz 2%," sacīja "Linas Agro Group" valdes priekšsēdētājs Darjus Zubs. "Neredzam iemeslu pārtraukt paplašināšanos," viņš norādīja.

Kompānijas vadītājs sacīja, ka Latvijas tirgū "Linas Agro Group" iegāja 2003.gadā un pēdējo piecu gadu laikā ir īstenojusi būtisku paplašināšanos, 2013.un 2014.gadā iegādājoties putnkopības uzņēmumus, bet pērn atklājot labības noliktavu Jēkabpilī.

2015.-2016.finanšu gadā grupa plāno pārdot apmēram 200 tūkstošus tonnu minerālmēslojuma, tostarp 40 tūkstošus tonnu Latvijā. Otrajā gadā pēc pārņemšanas plānots, ka gadā Latvijā tiks pārdoti 90 tūkstoši tonnu minerālmēslojuma. Abas kompānijas pērn pārdeva 62 tūkstošus tonnu minerālmēslojuma.

Jau vēstīts, ka Latvijas Konkurences padome (KP) atļāvusi "Linas Agro" iegādāties kompānijas "Latfert" un "Paleo", jo pēc darījuma netiks nodarīts kaitējums konkurencei minerālmēslu vairumtirdzniecības tirgū un augu aizsardzības līdzekļu vairumtirdzniecības tirgū.

"Linas Agro" ietilpst Lietuvas "Linas Agro Group" lauksaimniecības komercdarbības uzņēmumu grupā. Tajā ietilpst arī septiņi citi Latvijā reģistrēti uzņēmumi, tajā skaitā "Putnu fabrika Ķekava", "Lielzeltiņi" un "Broileks".

"Latfert", kurš konkurē ar "Linas Agro Group" divos tirgos - minerālmēslu un augu aizsardzības līdzekļu vairumtirdzniecībā -, Latvijā ir dibināts 2010.gadā, un tā pamatkapitāls ir 7,1 tūkstotis eiro. 2015.gadā uzņēmums strādāja ar 14,215 miljonu eiro apgrozījumu un 119,7 tūkstošu eiro peļņu, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Savukārt "Paleo", kura galvenais darbības veids ir sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana, ir dibināts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 244,7 tūkstoši eiro. Kompānijas apgrozījums 2015.gadā bija 296,3 tūkstoši eiro, bet peļņa - 3,1 tūkstotis eiro.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru