2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Izsludina sabiedrisko apspriešanu par SIA "Ošukalns" piederošo smilts-grants atradnes paplašināšanu

Izsludina sabiedrisko apspriešanu par SIA "Ošukalns" piederošo smilts-grants atradnes paplašināšanu

Krāslavas novadā izsludināta Ūdrīšu pagastā esošās smilts-grants, smilts un mālsmilts atradnes "Ošukalni-Cekules" paplašināšanas ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējā sabiedriskā apspriešana.


Krāslavas novada pašvaldībā informē, ka Jēkabpilī reģistrētā SIA "Ošukalns" iecerējusi paplašināt smilts-grants, smilts ieguvi Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā, nekustamajos īpašumos "Drabiņas", "Lakricas", "Grandi", "Mazās vīvas", smilts-grants, smilts un mālsmilts atradnē "Ošukalni-Cekules".


Ieceres īstenošanas rezultātā jau esošo atradni "Ošukalni-Cekules" paredzēts paplašināt par 10,7 hektāriem, palielinot kopējo ieguves teritoriju līdz 34,5 hektāriem. Atradnē gadā plānots iegūt līdz 20 000 kubikmetriem smilts, 50 000 kubikmetriem smilts, smilts-grants (nesijātas) un 10 000 kubikmetriem mālsmilts.


Atradni plānots izstrādāt kāplēs, virs un zem pazemes ūdens līmeņa. Atradnes izstrādes gaitā netiek plānots veikt ūdens atsūknēšanu un novadīšanu no atradnes teritorijas. Nepieciešamības gadījumā paredzēta derīgā materiāla drupināšana, šķirošana pa frakcijām.


Paredzētās darbības vieta neatrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kā arī pārrobežu ietekme nav sagaidāma.


Lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu minētajai SIA "Ošukalns" paredzētajai darbībai Vides pārraudzības valsts birojs pieņēma šī gada 5.jūnijā.


Iepazīties ar informāciju par paredzēto darbību varēs līdz 28.septembrim Krāslavas novada domes informācijas stendā, Vides pārraudzības valsts birojā un interneta vietnē "www.videseksperti.lv". Rakstiskus priekšlikumus var iesniegt līdz 28.septembrim Vides pārraudzības valsts birojā un interneta vietnē "www.vpvb.gov.lv".


Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Ošukalns" izveidota 1993.gadā. Tā pieder trim privātpersonām - Aigaram Nitišam, Aldim Bukam un Ivaram Dāboliņam.


Uzņēmums pērn strādājis ar 28,7 miljonu eiro apgrozījumu un vairāk nekā divu miljonu eiro peļņu.

Atstājiet komentāru