2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Darbu sākusi "Dotnuvos projektai" jaunā filiāle Jēkabpilī (FOTO)

Darbu sākusi "Dotnuvos projektai" jaunā filiāle Jēkabpilī (FOTO)

No šīs nedēļas ar pilnu jaudu darbu sākusi lauksaimniecības tehnikas un sēklu tirdzniecības uzņēmuma “Dotnuvos projektai” jaunā filiāle Jēkabpilī.


Uz jaunās filiāles atklāšanu, kas notika 30. jūlijā, ieradās apmēram 200 Zemgales un Latgales reģiona zemnieku saimniecību pārstāvji, kuriem tagad “Dotnuvos projektai” pakalpojumi būs pieejami ērtāk, operatīvāk un arī finansiāli izdevīgāk. Par Jēkabpils filiāles vadītāju kļuvis Jānis Blumbergs, kurš absolvējis Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikumu un līdz šim strādāja par “Dotnuvos projektai” projektu vadītāju Latgales reģionā.


Jēkabpils filiālē izveidotas plašas, ērtas un labi aprīkotas lauksaimniecības tehnikas servisa darbnīcas, kurās ikdienas režīmā vienlaikus ir iespējams apkalpot četrus traktorus vai citas tehnikas vienības, bet saspringtākā darba ritmā – pat līdz sešām tehnikas vienībām. Filiāles noliktavā ir pieejams plašs rezerves daļu klāsts, dodot iespēju ne tikai operatīvi veikt remontu servisa darbnīcās, bet arī filiāles mehāniķiem doties izbraukumos uz saimniecībām, lai novērstu tehnikas bojājumus uz lauka.


“Dotnuvos projektai” centrālais birojs un serviss atrodas Pierīgā – Babītes novada Piņķos. 2014. gada vasarā uzņēmums atvēra filiāli Valmierā, bet šā gada rudenī plānots atvērt filiāli Saldū, tādējādi uzlabojot zemnieku saimniecību tehnikas apkalpošanu arī Kurzemes reģionā.


– Pēc pietiekami nopietnas pieredzes uzkrāšanas Lietuvā un pirms pieciem gadiem sākot strādāt Latvijā, mūsu pirmā apņemšanās bija kļūt par labākajiem sadarbības partneriem Latvijas lauksaimniekiem. Mēs cenšamies būt blakus un sniegt ātru un ērtu palīdzību tad, kas tā zemniekiem ir nepieciešama. Tāpēc ir tik svarīgi nodrošināt tehnikas servisu pēc iespējas tuvāk laukiem, kuros šī tehnika strādā, jo darba gaitā no bojājumiem nav pasargātas pat vismodernākās mašīnas. Ir labas prognozes, ka šis gads Baltijas valstu zemniekiem nesīs pelnītus augļus. Pēc pagājušā gada smagajiem pārbaudījumiem, kad daudzas saimniecības cieta zaudējumus izsalušo sējumu dēļ un kad zemnieku problēmas padziļināja ģeopolitiskie notikumi ar Krievijas noteikto lauksaimniecības produktu embargo, šogad situācija izskatās daudz optimistiskāka. Raža solās būt krietni labāka. Un tas nozīmē, ka zemnieku saimniecību ienākumus lielā mērā noteiks, cik efektīvi šo ražu izdosies novākt. Mainīgos laika apstākļos, kādi raksturīgi Latvijas klimatam, nereti izšķiroša loma ir modernai un jaudīgai tehnikai, kā arī pieejamajiem servisa pakalpojumiem, lai kādas ķibeles gadījumā ir iespējams bojājumus ātri, kompetenti un kvalitatīvi novērst,– uzsver “Dotnuvos projektai” direktors un valdes loceklis Valds Balčūns (Valdas Balčiūnas).


Visi “Dotnuvos projektai” Jēkabpils filiāles komandā strādājošie speciālisti ir gados jauni cilvēki. V. Balčūns, augsti novērtējot viņu profesionālās zināšanas, piebilst, ka darbs jaunajā komandā ikvienam tajā strādājošajam būs arī labs izaicinājums, kas mērķtiecīgi motivēs likt lietā jau iegūtās prasmes un pilnveidot tās.


– Mēs esam ieinteresēti savu darbinieku nepārtrauktā izaugsmē. Mēs ikvienam uzņēmumā strādājošajam piedāvājam aizvien jaunas iespējas. Ja ir vēlme, mūsu speciālisti var doties apmācībās un praksē pie sadarbības partneriem arī uz ārvalstīm. Kā darba devēji mēs esam ieinteresēti, lai pie mums strādāt nāktu labi sagatavoti speciālisti. Tāpēc arī šopavasar “Dotnuvos projektai” sadarbībā ar CASE IH Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehniskajai fakultātei uzdāvināja traktoru “Case IH”, lai studenti apmācību laikā ar to varētu veikt dažādus praktiskos testus. Mēs šo dāvinājumu vērtējam kā nopietnu investīciju ne tikai sava uzņēmuma, bet zināmā mērā arī visas Latvijas lauksaimniecības attīstībā, jo zinām, cik vērtīga ir iespēja studiju laikā ne tikai apgūt teorētiskās zināšana, bet arī praktizēties, – skaidro V. Balčūns.


Lielu klātesošo interesi “Dotnuvos projektai” Jēkabpils filiāles atklāšanas pasākumā izpelnījās zīmola “Case IH” izstādītie dažādas jaudas traktori un cita tehnika. “Case IH” pārstāvis Baltijas valstīs un Somijā Māris Kanderāns uzsvēra, ka tehnikas ražotājam ir ļoti svarīgi, lai reģionos, kur zemnieki šo tehniku iegādājas un izmanto savā saimniecībās, līdzās būtu labi sadarbības partneri:


– Uzņēmums “Dotnuvos projektai”, kuru mēs esam iepazinuši jau ilgstošas sadarbības gaitā un ar kura starpniecību pie zemniekiem nonāk “Case IH” traktori un kombaini, mums ir uzticams un stabils partneris Baltijas reģionā. Mums ir līdzīga biznesa filozofija – būt zemniekiem tuvāk, lai cilvēkiem, kas strādā ar mūsu tehniku, būtu ērtāk un darbi veiktos labāk. “Dotnuvos projektai” veic ļoti pārdomātas investīcijas, kas vērstas uz pakāpenisku izaugsmi un attīstību. Līdzekļi tiek ieguldīti arī darba apstākļu un vides uzlabošanā – tas viss liecina par uzņēmuma sociālo atbildību. Ļoti būtiski ir tas, ka “Dotnuvos projektai” rada jaunas darba vietas Latvijas reģionos, kā arī kāpina modernas lauksaimniecības tehnikas pārdošanas apjomus. Lietuvā, kur radies šis uzņēmums, jau otro gadu “Case IH” traktori ir stabils līderis, kas no kopējā traktoru tirgus daļas ir pārdotākais zīmols. Domājams, ka līdzīgs rezultāts varētu tikt sasniegts arī Latvijā un Igaunijā. Tam gan vēl nepieciešams zināms laiks. Bet šādi aizvien jauni atbalsta punkti kā, piemēram, “Dotnuvos projektai” jaunā filiāle Jēkabpilī, arī rada pamatu, lai zemnieki labāk iepazītu tehnikas novitātes. “Dotnuvos projektai” daudz un motivēti strādā ar klientiem, analizējot viņu vajadzības, prasības un ieteikumus. Cik man sadarbības gaitā nācies novērot, uzņēmums ir ļoti draudzīgs klientiem. Ar “Dotnuvos projektai” kā partneriem ir ļoti viegli strādāt. Un tas ir patīkami jebkurā biznesā.


Par SIA “Dotnuvos projektai”


Lauksaimniecības tehnikas un sēklu tirdzniecības uzņēmums SIA “Dotnuvos projektai” dibināts 2010. gadā. Šobrīd tajā strādā 52 darbinieki.
SIA “Dotnuvos projektai” apgrozījums Latvijā 2013. gadā bija 9,2 miljoni eiro.
SIA “Dotnuvos projektai” mātes uzņēmums UAB “Dotnuvos projektai” Lietuvā darbojas jau 20 gadus un ietilpst koncernā “Linas Agro Group”, kas apvieno Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Dānijā darbojošos uzņēmumus.
SIA “Dotnuvos projektai” ir Rietumeiropas lauksaimniecības tehnikas labāko ražotāju sadarbības partneris un piedāvā tādu zīmolu kā “Case IH”, “Kverneland”, “Güstrower”, “Quicke”, “Spearhead”, “Einbock”, “Schäffer”, “Cimbria”, “Kongskilde” un “Agrifac” tehniku, kā arī plašu sēklu, graudu, un zālienu maisījumu klāstu.


Viesturs Strauja,
SIA “Dotnuvos projektai” mārketinga vadītājs

Komentāri (0-1/1)

  • ss
    02.07.2018 18:25
    Kaut, kā neredzēju darba sludinājumus no šī SIA.
    Laikam savējos lietuviešus pieaicināja.

Atstājiet komentāru