2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī apsaimniekošanas maksa palielinās arī SIA "Pils rajona namu pārvalde" dzīvojamās mājās

Jēkabpilī apsaimniekošanas maksa palielinās arī SIA "Pils rajona namu pārvalde" dzīvojamās mājās

No šodienas, 1.jūnija, Jēkabpilī apsaimniekošanas maksa palielinās arī SIA "Pils rajona namu pārvalde" pārraudzībā esošajās dzīvojamās mājās,  informē SIA "Pils rajona namu pārvalde" valdes loceklis Mihails Aleksejevs.

 

Apsaimniekošanas maksas palielinājums SIA "Pils rajona namu pārvalde" dzīvojamās mājās ir tieši tāds pats kā privatizējamās SIA "JK Namu pārvalde" mājās - 14% līdz 22%. SIA "JK Namu pārvalde" maksu par mājas uzturēšanu un apsaimniekošanu paaugstināja šī gada 1.janvārī.

 

Maksa par vienu kvadrātmetru no 0,36 eiro palielinās līdz 0,41 eiro. Savukārt maksas no 0,37 un 0,44 eiro par vienu kvadrātmetru paaugstinās līdz attiecīgi 0,45 un 0,50 eiro.

 

Māju apsaimniekošanas maksa Jēkabpilī ir paaugstināta, lai novērstu dzīvojamā fonda tehniskā stāvokļa pasliktināšanos un nodrošinātu dzīvojamo māju pienācīgu uzturēšanu un apsaimniekošanu, kā arī minimālu nepieciešamo līdzekļu uzkrāšanu.

 

Pēdējo reizi maksa par mājas uzturēšanu un apsaimniekošanu Jēkabpilī paaugstinājās 2008.gadā. Sešos gados būtiski ir paaugstinājušās izmaksas māju kopīpašumā esošo daļu un piesaistīto zemes gabalu sanitārajā uzkopšanā, dzīvojamo māju tehniskajā apkopē un remontā, kas sevī ietver ūdensvada un kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas. Arī mājas pārvaldīšanas pakalpojumu izmaksas un pārvaldnieka administratīvie izdevumi šo gadu laikā ir palielinājušies vairāk nekā par 30%.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru