2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Grāmatu tirgotājs "Jānis Roze"  plāno Jēkabpilī atvērt modernu veikalu

Grāmatu tirgotājs "Jānis Roze" plāno Jēkabpilī atvērt modernu veikalu

Grāmatu veikalu tīkls "Jānis Roze" pērn kāpināja apgrozījumu un atgriezās pie peļņas, liecina "Firmas.lv" informācija. Šogad uzņēmums plāno Jēkabpilī atvērt veikalu ar modernu tirdzniecības aprīkojumu un dizainu.

 


Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 13,71 miljons eiro, kas ir par 14% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 12,09 miljoni eiro. Pērn uzņēmums strādāja ar peļņu 111 563 eiro apmērā, bet 2013.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 37 339 eiro apmērā.

 


Vadības ziņojumā teikts, ka "Jānis Roze" pērn atvēra piecus jaunus veikalus - Valkā, Jelgavā, Talsos, Rīgā un Ogrē -, kā arī slēdza piecus nerentablus veikalus, no tiem trīs bija Rīgā un pa vienam Cēsīs un Valmierā.

 


Kopumā pērn uzņēmums pamatlīdzekļos investēja 343 800 eiro. Savukārt par vērienīgāko projektu pagājušajā gadā "Jānis Roze" atzīst no jauna iznomāto veikala telpu rekonstrukciju un iekārtošanu tirdzniecības centrā "Origo", kurā tika investēti vairāk nekā 64 000 eiro.

 


Nozīmīgi ieguldījumi veikti arī mājaslapas un interneta veikala pilnveidošanā, radot iespēju veikt pirkumus, izmantojot mobilās ierīces un lietotnes.
Šogad uzņēmums plāno Jēkabpilī atvērt veikalu ar modernu tirdzniecības aprīkojumu un dizainu, kā arī paplašināt mazumtirdzniecības tīklu par vienu jaunu veikalu Rīgā. Izdevumu optimizācijas nolūkos uzņēmums apsver iespēju šogad slēgt dažas tirdzniecības vietas.

 


Tāpat turpmāk plānots modernizēt kases sistēmas programmatūras, kā arī pilnveidot preču krājumu uzskaites un grāmatvedības datu automatizētās apstrādes programmu "Horizon" un biznesa inteliģences sistēmu "Microstrategy".

 


SIA "Jānis Roze" reģistrēta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 524 328 eiro, bet kā darbības veidi minēti grāmatu izdošana, iepirkšana un tirdzniecība, kultūrpreču iepirkšana un realizācija, poligrāfija.

 


Uzņēmuma īpašnieki ar 50% kapitāldaļu ir Ainārs Roze un Ināra Beļinkaja.

Atstājiet komentāru