2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

"Ošukalna" apgrozījums pērn - 20,37 miljoni eiro

"Ošukalna" apgrozījums pērn - 20,37 miljoni eiro

Jēkabpils daudznozaru kompānijas SIA "Ošukalns" apgrozījums pērn audzis par 17%, sasniedzot 20,37 miljonus eiro salīdzinājumā ar 17,50 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.
 
 
Uzņēmuma peļņa sarukusi no 2,63 miljoniem 2012.gadā līdz 2,13 miljoniem pērn.
 
 
Kā norādīts vadības ziņojumā, pagājušajā gadā uzņēmums intensīvi turpinājis jaunu sadarbības partneru apzināšanu, kontaktu dibināšanu, piedaloties starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās Eiropā un Āzijā.
 
 
Tāpat ziņojumā norādīts, ka lielāko daļu apgrozījuma veidoja ieņēmumi no ceļu būvniecības pasūtījuma, kā arī sekmīga bijusi kokskaidu brikešu realizācija. Kokskaidu brikešu lielākais noieta tirgus pārsvarā bija tuvējās Eiropas Savienības kaimiņvalstis. Uzņēmums nolūkā modernizēt brikešu ražošanas procesu ir veicis vecās iekārtas nomaiņu uz jaunu, iegādājoties no ražotāja jaunu briketēšanas hidraulisko presi un koksnes šķeldotāju.
 
 
Pagājušajā gadā "Ošukalns" sāka bērza apaļkoka eksportu uz Ķīnu. Tā nodrošināšanai uzņēmums ir palielinājis bērza iepirkumus no piegādātājiem Latvijā, kā arī meklē iespējas iegādāties izstrādei cirsmas, kurās valdošā suga ir bērzs.
 
 
Uzņēmums nodrošina koksnes bezatlikuma pārstrādi. Viens no pārstrādes produktiem - šķelda - tiek izmantots siltuma un elektroenerģijas ražošanai biomasas koģenerācijas elektrostacijā Jēkabpilī.
 
 
2013.gadā pašvaldības mantas izsolē uzņēmums iegādājās lielu nekustamo īpašumu Jēkabpilī, Zīlānu ielā, kurš savulaik tika izmantots kā tehnoloģiskais parks. Daļu no šī īpašuma uzņēmums izmanto kokapstrādes vajadzībām, un daļa tiek iznomāta citiem komersantiem.
 
 
Nerentablas saimnieciskās darbības dēļ 2012.gadā bija apturēta meitasuzņēmuma Ukrainā darbība. Uzņēmums "NDB Export" nodarbojās ar kokapstrādi. Pērn dalībnieku sapulcē tika nolemts uzņēmumu pārdot, un, atrodot pircēju, tas arī tika izdarīts.
 
 
"Ošukalns" dibināts 1993.gadā Viesītē kā mežizstrādes firma. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 13 005 lati (18 504 eiro). Kompānijas darbības virzieni ir kokapstrāde, ceļu būve, dabīgo izrakteņu ieguve, nekustamie īpašumi, kravas auto rezerves daļu tirdzniecība un kravas auto piekabju pārbūve, siltumenerģijas ražošana.
 
 
Grupā ir SIA "Ošukalns celtniecība", SIA "Jēkabpils dolomīts", SIA "NDB Timber", SIA "NDB TEX".
 
 
Uzņēmuma īpašnieki ar 33,33% kapitāldaļu katrs ir Aldis Buks, Ivars Dāboliņš un Aigars Nitišs.
 

Komentāri (0-3/3)

  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    Es tagad gribu uzzināt info par pārējiem Jēkabpils uzņēmumiem, lai var redzēt kā kuram ir kājis, a te tikai par vienu :(
    Tikai tā velk uz slēptu, nu labi bezmaksas reklāmu.
    Pēdējā laikā te tikai redzu Nitišs un Nitišs, ja ne jaunais, tad vecais. Kur tad raksts, ka puika nobrauca piektais un netika finālā? A nu jā tādu reklāmu viņam tak nevajag.
  • Murka to Swarka
    02.07.2018 18:16
    Klau, vispār Tev ļoti piemērots segvārds, cepies un cepies vienā laidā :D Dzīvē galīgi neiet vai kas par kreņķi? Rakstā sausa statistika, kāda gan te, gan citur bieži redzēta. Tad jau jebkurš raksts pēc būtības ir rklāmraksts. Dari kaut ko lietderīgāku, jo Tavi komentāri tā vien liek domāt, ka Tev ir kaut kāds uzmanības trūkums, dzīve neizdevusies vai Nitišs atlaidis no darba.
  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    Kāpēc izdzēsts jautājums par raksta nepareizo sadaļu?
    Tas tak ir tīrs reklāmraksts, bet atrodas ekonomikas sadaļā.
    Varbūt tas nozīmē, ka tagad taps "bezmaksas reklāmas" visām Jēkabpils firmām?

Atstājiet komentāru