2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pagājušajā nedēļā "SEB bank" ņēmusi ķīlu no SIA "Jēkabpils siltums" un SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca"

Pagājušajā nedēļā "SEB bank" ņēmusi ķīlu no SIA "Jēkabpils siltums" un SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca"

Pagājušajā nedēļā vislielāko ķīlu devusi minerālmēslu pārkraušanas kompānija SIA "Riga fertilizer termina", informē Uzņēmumu reģistrs (UR).AS "Swedbank" no uzņēmuma ņēmusi ķīlu 61,37 miljonu eiro apmērā.
 

Savukārt "SEB bank" no SIA "R Grupa" ņēmusi ķīlu 3,8 miljonu eiro apmērā, no SIA "Vidzemes energoceltnieks" 2,1 miljona eiro apmērā, no SIA "Jēkabpils siltums" 1,65 miljonu eiro apmērā, bet no SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" 1,26 miljonu eiro apmērā.

 

Tāpat pagājušajā nedēļā "Nordea Bank AB" ņēmusi divas ķīlas katru 52,22 miljonu eiro apmērā no "SPI RE Holdings S.a.r.l." un AS "Towers Construction Management".

 

Bet "Landsbankinnhf" no "Sjoklaedagerdinhf" un SIA "66 North Baltic" ņēmusi ķīlas pa 14,3 miljoniem eiro. AS "Trasta komercbanka" ņēmusi 987 000 eiro lielu ķīlu no SIA "Hannu-pro".

 

Pagājušajā nedēļā UR reģistrēja 71 komercķīlu, bet 106 tika dzēstas.

 

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 184 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 122 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 62 miljardi eiro.

 

Pagājušajā nedēļā visvairāk komercķīlu - 23 - ņēmusi VAS "Latvijas attīstības finanšu institūcija ''Altum''" par kopējo summu 727 259 eiro. Tai seko "SEB banka" ar desmit komercķīlām 9,8 miljonu eiro vērtībā, SIA "InCredit Group" ar astoņām komercķīlām 102 750 eiro vērtībā, "Nordea Bank AB" ar sešām komercķīlām 105,29 miljonu eiro vērtībā un "Swedbank" ar piecām komercķīlām 62,63 miljonu eiro vērtībā.

 

 

Komercķīlas ir uzņēmēju iecienīts ieķīlājuma veids aizdevuma saņemšanai. Ķīlas priekšmets, ja puses nav vienojušās citādi, paliek ķīlas devēja valdījumā un lietošanā.

 

 

Komercķīlas priekšmets var būt tikai kustama manta - ķermeniska (jebkurš priekšmets vai dzīvnieks) vai bezķermeniska lieta (kapitāla daļas, akcijas, vērtspapīri, licence, patenti, intelektuālais īpašums, kas pieder uzņēmumam).

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru