2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Pirmo reizi pēdējos gados klientu parāda pieaugums SIA "Jēkabpils siltums" varētu būt nebūtisks

Pirmo reizi pēdējos gados klientu parāda pieaugums SIA "Jēkabpils siltums" varētu būt nebūtisks

Pirmo reizi kopš tā saucamajiem treknajiem gadiem klientu parāda pieaugums pret SIA "Jēkabpils siltums" par apkures sezonas laikā izlietoto siltumenerģiju varētu būt nebūtisks, pieļauj uzņēmuma valdes loceklis Aleksandrs Karpenko.
 
 
"Iepriekšējās apkures sezonas sākumā lietotāju parāds siltumapgādes uzņēmumam bija 1 911 479 eiro, bet beigās - 2 205 622 eiro. Parāda pieaugums ir 294 143 eiro, un tā ir summa, ko labvēlīgas notikumu attīstības rezultātā varētu tikt dzēsta," norādīja Karpenko.
 
 
Iepriekšējās apkures sezonas gaitā lietotāju parāds SIA "Jēkabpils siltums" pieauga par 397 068 eiro - no 1 747 447 eiro līdz 2 144 515 eiro. Pēdējos gados Jēkabpilī lietotāju parādam bijusi tendence ik gadu pieaugt par aptuveni 300 000 eiro. Savukārt aizvadītā apkures sezona siltumapgādes uzņēmuma vadītājā ir viesusi "piesardzīgu optimismu".
 
 
Karpenko pieļauj, ka parādu par izlietoto siltumenerģiju aizvadītajā apkures sezonā pozitīvi ietekmējusi siltā ziema, nelielā ekonomiskās situācijas uzlabošanās, peļņā uz ārzemēm aizbraukušo atbalsts tuviniekiem un arī SIA ''Jēkabpils siltums'' īstenotā akcija, kuras gaitā uzņēmums atturējās no kavējuma naudas aprēķināšanas klientiem, kas ziemas mēnešos par patērēto siltumenerģiju norēķinājās vismaz 75% apmērā.
 
 
"Uzņēmuma mērķis nav pelnīt, piemērojot kavējuma naudas. Kavējuma naudas domātas lietotājiem, kas ļaunprātīgi nemaksā par izlietoto siltumenerģiju, tādējādi pasliktinot SIA "Jēkabpils siltums" finansiālo situāciju un radot uzņēmumam problēmas ar savu saistību izpildi pret kreditoriem," paskaidroja Karpenko.
 
 
Jau ziņots, ka februāra sākumā SIA "Jēkabpils siltums" valde nolēma uz laiku apturēt kavējuma naudas aprēķināšanu iedzīvotājiem, kuri dzīvo pašvaldībai piederošās dzīvojamās mājās un dzīvokļu kooperatīvo sabiedrību mājās.
 
 
Šāds lēmums tika pieņemts, ņemot vērā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja Leonīda Salceviča (Jēkabpils reģionālā partija) kā kapitāla daļu turētāja pārstāvja ieteikumu, lai aukstajos ziemas mēnešos atvieglotu iedzīvotājiem norēķinus par izlietoto siltumenerģiju, kā arī lai sekmētu pašreizējos maksājumus un nepieļautu strauju siltumparādu apjoma pieaugumu.
 
 

Atstājiet komentāru