2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Piektdien Radžu ūdenskrātuves pludmalē jau 15. reizi tiks pacelts Zilais karogs

Piektdien Radžu ūdenskrātuves pludmalē jau 15. reizi tiks pacelts Zilais karogs

Piektdien, 31.maijā, plkst.14.00 Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves pludmalē, jau 15. sezonu pēc kārtas tiks pacelts Zilais karogs, liecina pašvaldības informācija.

Zilā karoga saņemšanai no Latvijas šogad izvirzītas 12 peldvietas un 1 jahtu osta,  informē Vides izglītības fonda pārstāvis Jānis Ulme. Šogad Latvijā kopumā tika izsniegti trīspadsmit Zilā Karoga sertifikāti, divi Nacionālie peldvietu kvalitātes sertifikāti un divi Zaļās Atslēgas sertifikāti.

Zilais Karogs gan vietējā, gan starptautiskā mērogā ir plaši atpazīstama kvalitātes zīme. To redzot, peldvietas apmeklētāji zina, ka šai vietā var sagaidīt ne tikai izcilu ūdens kvalitāti un drošu atpūtu tīrā un sakoptā vidē, bet arī informāciju par ūdens kvalitāti, peldvietu un tuvumā esošām aizsargājamām teritorijām.

Lai iegūtu Zilā karoga sertifikātu, peldvietām ir jāatbilst 33 kritērijiem, savukārt jahtu ostām - 38 kritērijiem, kuri skar peldūdens kvalitāti, notekūdeņu attīrīšanu un novadi, atkritumu savākšanu un citus vides apsaimniekošanas aspektus, dažādu cilvēku grupu pieejamības nodrošināšanu videi, izglītojošus pasākumus, drošības pasākumus un citus apsvērumus.

Zilā karoga kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu un piekrastes apsaimniekošanai, kurā ir ņemti vērā vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktori, un pievērsta liela uzmanība vides kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, tādējādi garantējot drošu atpūtu tīrā vidē.

"Zilā karoga" programmu Latvijā, sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, īsteno Vides izglītības fonds (VIF), kas ir dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību. VIF pamatktivitātes ir saistītas ar pasaules vadošās vides izglītības organizācijas "Foundation for Environmental Education" (FEE International) programmu īstenošanu Latvijā.

Atstājiet komentāru