2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Tiešraidēs iespējams sekot līdzi zivju nārstam Daugavā (VIDEO)

Tiešraidēs iespējams sekot līdzi zivju nārstam Daugavā (VIDEO)

Tiešraidēs interesentiem ir iespējams sekot līdzi raudu, brekšu un asaru nārstam Daugavā, liecinaAS "Latvenergo" publiskotā informācija.

Kompānijā norāda, ka Daugavā ir izvietotas kopumā 450 zivju mākslīgās nārsta ligzdas, un tās atrodas Ikšķilē, Kaibalā un Liepkalnos, kā arī no šodienas "Latvenergo" mājaslapā "latvenergo.lv/tiesraide" divās videotiešraides kamerās Daugavā var vērot zivju uzvedību.

"Latvenergo" pārstāvji atzīmē, ka, strauji iestājoties siltam un saulainam laikam, paaugstinoties ūdens temperatūrai, zivju aktivitāte ir pieaugusi un šim periodam raksturīgās sugas sākušas nārstot. Visvairāk ligzdās nārsto raudas un brekši, bet ir novērots, ka tajās nārsto arī asari.

Mākslīgās ligzdas regulāri tiek apsekotas un kontrolētas, nepieciešamības gadījumā arī pārvietotas un izskalotas no upes sanesumiem. Ligzdu uzraudzību veic biedrības "Mēs zivīm" pārstāvji.

Viena ligzda ir mājvieta aptuveni 50 000 ikru. Izšķiļoties no tiem, mazās zivtiņas vēl dažas dienas pavada ligzdu tuvumā. Kopumā no ligzdā iznērstajiem ikriem izdzīvo 5-10% zivju mazuļu, skaidro kompānijā.

Jau vēstīts, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 2,034 miljardus eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 90,8% un bija 350,9 miljoni eiro. Tajā pašā laikā koncerna māteskompānijas apgrozījums 2023.gadā palielinājās par 13,5%, sasniedzot 1,397 miljardus eiro, bet koncerna mātesuzņēmuma peļņa bija 331,561 miljons eiro, kas ir par 58,4% vairāk nekā 2022.gadā.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.




 

Atstājiet komentāru