2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Daugavā posmā no Jēkabpils līdz Pļaviņām plūdu draudu pakāpe mainīta uz zemāko - dzelteno brīdinājumu. Aktuālā informācija 03.03.2024.

Daugavā posmā no Jēkabpils līdz Pļaviņām plūdu draudu pakāpe mainīta uz zemāko - dzelteno brīdinājumu. Aktuālā informācija 03.03.2024.

Pagājušajā naktī Daugavā pie Jēkabpils, Zeļku tilta un Pļaviņās turpināja kristies ūdens līmenis, liecina liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegtā informācija. 

Turpinoties pazemināties ūdens līmenim, LVĢMC ir mainījis plūdu draudu pakāpi posmā no Jēkabpils līdz Pļaviņām no oranžā uz dzelteno draudu līmeni. Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem. Dzeltenais plūdu draudu līmenis ir spēkā līdz pirmdienai, 4.martam plkst. 14.00.

Daugavā pie Jēkabpils svētdien pulksten 10.50 ūdens līmenis bija 4,95 metri virs noteiktās atzīmes. Diennakts laikā tas krities nedaudz - par 5 centimetriem, jo sestdien no rīta plkst.10.20  Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis bija 5 metri. 

Pie Zeļķu tilta šorīt pulksten 10.50 ūdens līmenis bija 4,84 metri virs noteiktās atzīmes. Diennakts laikā ūdens līmenis Daugavā pie Zeļķiem ir krities par 1,54 metri, jo sestdien no rīta plkst. 10.20 ūdens līmenis bija 6,38 metri virs noteiktās atzīmes.

Daugavā pie Pļaviņām šorīt pulksten 10.50 ūdens līmenis bija 9,55 metri virs noteiktās atzīmes. Diennakts laikā ūdens līmenis pie Pļaviņām nokrities par vairāk kā par metru, jo vakar pulksten 10.20 šeit ūdens līmenis bija 10,57 metri virs noteiktās atzīmes.

Jau ziņots, ka Daugavā posma no Jēkabpils līdz Zeļķu tiltam ir tīra un tikpat kā nenotiek ledus un vižņu iešana. Ledus gabali un ledus krāvumi ir upes krastos, kur tie tika izstumti, ceļoties ūdens līmenim nedēļas sākumā. Savukārt Pļaviņās, kur arī ūdens līmenis ir krities, Daugavā joprojām pilna ar ledus un vižņu masu, upē tikpat kā nenotiek ledus kustība.

Sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās dienās Daugavā un atsevišķos citu austrumdaļas upju posmos paaugstināsies notece, dažās upēs vēl ies ledus, ledus iešanas laikā krasi svārstīsies ūdenslīmenis.

Foto: Ekrānšāviņš no tiešsaistes kameras video

Atstājiet komentāru