2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Līdz februāra beigām valdīs marta nogalei atbilstoši laikapstākļi

Līdz februāra beigām valdīs marta nogalei atbilstoši laikapstākļi

Latvijā pavasaris iestājies pat mēnesi agrāk par klimatisko normu un līdz pat februāra beigām valdīs tāds temperatūras režīms, kas raksturīgs marta beigām un pat aprīļa sākumam, liecina prognozes.

Brīvdienās bieži gaidāms lietus, sestdienas pēcpusdienā arī spēcīgs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15–20 metrus sekundē. Gaisa temperatūra brīvdienu naktīs 0...5 grādi, svētdienas rītā daudzviet Vidzemē un Latgalē līdz -2 grādiem, bet pēcpusdienās 4...9 grādi,

sestdien Zemgalē, Sēlijā un Latgales dienvidos līdz 10...11 grādiem.

Arī nākamnedēļ laiks saglabāsies silts, tikai dažās naktīs un vietām temperatūra noslīdēs kādu grādu zem nulles, bet lielākoties tā būs pozitīva, dienās sasniedzot 3...10 grādus,

dažās dienās vietām 11...13 grādus.

Vidējā diennakts temperatūra atlikušajās februāra dienās būs pat ap 5 grādiem, kas atbilst aprīļa sākuma klimatiskajai normai.

Sniega sega Latvijas austrumu daļā vietām vēl ir apmēram 25 centimetrus bieza, taču siltā laika dēļ vienlaidu sniega sega nākamnedēļ būs nokususi visā Latvijā, izņēmums var būt atsevišķi mežaini apvidi Alūksnes augstienē.

Brīvdienās sāksies ledus iešana Vidzemes un Latgales upēs, celsies ūdenslīmenis, gaidāma palieņu applūšana.

Ledus sastrēgumu veidošanās gadījumā iespējama arī straujāka ūdenslīmeņa celšanās un plašāki plūdi, tomēr lielu plūdu risks šobrīd vērtējams kā zems.

Tā kā bieži gaidāms lietus, uz zemes ceļiem valdīs šķīdonis, īpaši Vidzemē un Latgalē.

Atsevišķi zemes ceļu posmi var kļūt pat neizbraucami.

Silts laiks, visticamāk, turpināsies arī marta sākumā.

Atstājiet komentāru