2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Nakts laikā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils cēlies par metru, spēkā oranžais brīdinājums (07.01.24.)(FOTO, VIDEO)

Jēkabpils novada pašvaldības atbildīgie speciālisti šodien agri no rīta, veicot Daugavas apsekošanu, secināja, ka aukstie laikapstākļi veicinājuši Daugavas sasalšanu, kas upei licis turēties rāmjos, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils naktī paaugstinājies par 1,07 metri, saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, ūdens līmenis sestdien 6.janvārī pulksten 23.40 bija 4,55 metri virs noteiktās atzīmes, savukārt šodien pulksten 10.40 bija 5,62 metri virs noteiktās atzīmes. Tikmēr diennakts laikā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils paaugstinājies par gandrīz diviem metriem. Sestdien 6.janvārī pulksten 5.20 tas bija 3,82 metri virs noteiktās atzīmes, bet 7.janvārī pulksten 6.20 tas bija 5,71 metrs virs noteiktās atzīmes. Jāpiebilst, ka ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils ir svārstīgs un kopš pulksten sešiem rītā līdz pulksten 11.00 rītā bija nokrities par 9 centimetriem, tad no pulksten 11.00 līdz 12.00 atkal paaugstinājies par pieciem centimetriem.

Tikmēr Daugavā pie Zeļķu tilta, saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, ūdens līmenis pazeminās, diennakts laikā tas krities vairāk nekā par metru. Sestdien, 6.janvāra rītā pulksten 5.20 tas bija 6,72 metri virs noteiktās atzīmes, tad svētdien 7.janvāra rītā pulksten 6.20 tas bija 5,90 metri virs noteiktās atzīmes, bet pulksten 10.40 – 5,83 metri virs noteiktās atzīmes.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) raksturojot situāciju, šorīt pašvaldības mājas lapas publikācijā norāda: “ “Nakts aizvadīta mierīgi. Aukstie laikapstākļi veicināja Daugavas sasalšanu, kas lika upei turēties rāmjos. Ūdens līmenis gan Jēkabpilī, gan pie Zeļķu tilta  naktī bija vērojams ar nelielām mainīgām svārstībām.”

Viņš piebilst, ka atbildīgie speciālisti agri no rīta veica apsekošanu. Sakas salā ir applūdis ceļš pie Ādmināniem, bet piebraukšana šajā posmā iedzīvotājiem pie saviem īpašumiem netiek traucēta. Šodien turpināsim monitorēt situāciju Daugavā”.

Jau ziņots, ka Daugavā pie Jēkabpils un Pļaviņu ūdenskrātuvē spēkā ir oranžās pakāpes brīdinājumi par ūdenslīmeni, tas noteikts līdz pirmdienas, 8.janvāra pulksten 11.00.

Aculiecinieka Vladimira B. foto un video
Attēlos: Daugava pie Daugavsalas 
Foto: Sakas salā applūdis ceļš uz Ādmināniem/ Jēkabpils novada pašvaldības foto



 

Atstājiet komentāru