2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Šonakt (06.01.24.) sācis paaugstināties ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils

Šonakt (06.01.24.) sācis paaugstināties ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils

Šonakt sācis paaugstināties ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Spēkā ir oranžās un dzeltenās pakāpes brīdinājumi par ūdenslīmeni.

Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Pļaviņām un Zeļķiem ledus un vižņu masu kustība apstājusies, tie sāk sasalt. Arī pie Zeļķiem būtiska ledus kustība šobrīd nav redzama, bet ūdenslīmenis turpina paaugstināties.

Ūdenslīmenis sācis paaugstināties arī Daugavā pie Jēkabpils. Šodien pulksten 5.00 ūdens līmenis bija 3,82 metri virs noteiktās atzīmes, tad pulksten 10.50 tas bija paaugstinājies līdz 4,26 metri virs noteiktās atzīmes. Šāds ūdens līmenis pagaidām  plūdu draudus pilsētā nerada.

Sinoptiķi informē, ka šodien turpinās nākt vižņu un ledus masas no Daugavas un krāties Pļaviņu ūdenskrātuves augšgalā, turpināsies ledus blīvēšanās tur, kā arī turpināsies ledus blīvēšanās uz augšu no ūdenskrātuves - upes posmā uz Jēkabpils pusi, turpinās paaugstināties ūdenslīmenis pie Jēkabpils.

Ledus un vižņu masas ūdenskrātuves augšdaļā un upes posmā augšpus tai periodiski pabīdīsies, tad būs krasākas ūdenslīmeņa svārstības, kopumā šai posmā būs tendence paaugstināties ūdenslīmenim.

Atstājiet komentāru