2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Gada pēdējās dienās valdīs atkusnis un būs daudz nokrišņu

Gada pēdējās dienās valdīs atkusnis un būs daudz nokrišņu

Šī gada pēdējās dienās Latvijā valdīs atkusnis un būs daudz nokrišņu, liecina sinoptiķu prognozes.

Vēl naktī uz ceturtdienu visā valstī, izņemot vietām piekrastē, valdīs neliels sals, bet dienas gaitā no rietumiem Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona, kas sākumā nesīs sniegu, bet dažās stundās tas pāries lietū, bet Vidzemē un Latgalē gaidāma arī atkala jeb sasalstošs lietus. Ceturtdienas vakarā braukšanas apstākļi valsts austrumos būs īpaši sarežģīti, jo strauji veidosies apledojums.

Piektdiena būs lietaina un vējaina, gaisa temperatūra sasniegs 2...7 grādus, sniegs strauji kusīs un daudzviet vienlaidu sniega sega nokusīs pilnīgā.

Gadu mijā temperatūra nedaudz pazemināsies, tādēļ lietu atkal daudzviet, īpaši Vidzemē un Latgalē, nomainīs sniegs. Tieši Jaungada naktī temperatūra Vidzemē un Latgalē, visticamāk, būs kādu grādu zem nulles, bet pārējā valstī saglabāsies nedaudz virs nulles.

Kopējais nokrišņu daudzums līdz 1. janvārim Kurzemē un Vidzemē sasniegs 20–30 milimetrus, kas ir puse no mēneša normas, citviet nokrišņu būs mazliet mazāk.

Atkušņa un lielā nokrišņu daudzuma dēļ ūdens līmenis upēs saglabāsies augsts un vēl turpinās kāpt, līdz ar to applūdīs jaunas teritorijas upju krastos.

Atstājiet komentāru