2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Augusta vidus valstī bijis 2,8 grādus siltāks par normu. Jēkabpilī bijis vismazākais nokrišņu daudzums

Augusta vidus valstī bijis 2,8 grādus siltāks par normu. Jēkabpilī bijis vismazākais nokrišņu daudzums

Augusta otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra valstī bija +19,7 grādi jeb 2,8 grādi virs normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Tādējādi augusta vidus kļuvis par siltāko desmit dienu periodu šajā gadā. Otrajā vietā ierindojas jūnija trešā dekāde ar +19,0 grādiem, trešajā vietā - jūnija otrā dekāde ar +18,3 grādiem.

Gaisa temperatūras novirze no daudzu gadu vidējās temperatūras augusta otrajā dekādē bija no 0,6 grādiem Kolkā līdz 4,2 grādiem Dagdā un Rēzeknē.

Zemākā gaisa temperatūra augusta vidū bija +7,3 grādi mēneša 12. datumā Stendē un Zosēnos, bet maksimālā gaisa temperatūra bija +34,4 grādi 16. augustā Bauskā, kas kļuva par augstāko gaisa temperatūru valstī pēdējos gados, Bauskas mēneša rekordu un Latvijas 16. augusta rekordu.

Valstī kopumā mēneša vidū tika pārspēts 21 karstuma rekords.

Nokrišņu daudzums valstī vidēji augusta vidū bija 21,2 milimetri jeb 81% no normas. Priekuļos nokrišņu daudzums sasniedza 103 milimetrus jeb 355% no dekādes normas, savukārt Jēkabpilī tas nesasniedza pat vienu milimetru.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums augusta otrajā dekādē bija 80% - no 74% Bauskā līdz 89% Kolkā.

Stiprākās vēja brāzmas - 20,4 metri sekundē - tika novērotas negaisa laikā 18. augustā Dobelē.

Atstājiet komentāru