2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilī negaiss lauzis koku zarus Strūves parkā, arī Mežaparkā un Madonas ielas mikrorajonā (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpilietis Vladimirs B. no Madonas ielas mikrorajona un informēja, ka šeit negaisa laikā lūzis bērzs pie bērnu rotaļu laukuma. Par laimi neviens traumas neesot guvis. Vladimirs B. norādīja, ka lūzuma vietā redzams, ka bērzam bijis satrunējis viducis. Viņš piebilda, ka šāds ārēji zaļojošs, bet viducī jau bojāts koks noteikti nav tikai šis lūzušais bērzs. Iespējams, ka tādi koki ir arī citviet pilsētas daudzdzīvokļu māju mikrorajonos. Vladimirs B. uzskata, ka pēc šī negaisa, visticamāk, būtu jāapseko pilsētas apstādījumos augoši koki, lai pārliecinātos par to stāvokli un drošību.  Vladimirs B. sacīja, ka vairāki lūzuši koki ir arī pie Donaviņas upes, kas tek līdzās mikrorajonam. Bet šī vieta esot brikšņiem aizaugusi, gadiem nekopta un lūzušie koki tur nevienu netraucējot.

Tikmēr otrdien tiekoties ar vietējiem žurnālistiem Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) sacīja, ka ne pilsētā, ne novadā būtiskus postījumus pirmdienas negaiss nav nodarījis. Pilsētā visvairāk lūzušu zaru kokiem bijis Strūves parkā, nedaudz arī Mežaparkā un citviet.

Jēkabpils novada pašvaldības Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns informē, ka vēl tiek veikta gan pilsētas apsekošana, gan vēja radīto seku novēršana.

Daudzviet nolauzti zari, bet ēkas nav bojātas. SIA “Jēkabpils ūdens” apseko applūdušo ielu posmus, kur nepieciešamības gadījumā veic ūdens atsūknēšanu vai lietus ūdens kanalizācijas attīrīšanu no zariem un lapām. Satiksmes ierobežojumi nekur nav noteikti.

Atbildīgie dienesti turpina darbu un tuvākajā laikā negaisa radītās sekas tiks likvidētas.

Foto: Aculiecinieks Vladimirs B., un Jēkabpils novads/Facebook - Jānis Lācis un Kaspars Vaišlis.

Atstājiet komentāru