2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē atklāta jaunā peldsezona

Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē reizē ar Zilā karoga uzvilkšanu mastā atklāta jaunā peldsezona, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Radžu ūdenskrātuves peldvieta Jēkabpilī jau 14.gadu pēc kārtas ir to labāko Latvijas peldvietu sarakstā, kas ir saglabājušas tiesības pacelt Zilo karogu - pasaulē populārāko un atzītāko tūrisma ekosertifikātu.

Peldsezonas atklāšana aizkavējās saistībā ar putnu gripas izplatības konstatēšanu. Jēkabpils novada pašvaldībā, sadarbojoties ar Slimību profilakses un kontroles centru un Veselības inspekciju, ievērojot visus nepieciešamos epidemioloģiskos piesardzības pasākumus un veikto analīžu rezultātus, tika pieņemts lēmums par peldsezonas atklāšanu.

Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvalde informē, ka šogad pludmalē ir atjaunoti soliņi, guļamie krēsli, nokrāsotas ģērbtuves, pievesta jauna skalotā pludmales smilts. Sezonas laikā plānota jaunu soliņu izvietošana Mežaparka teritorijā, bērnu laukuma atjaunošanas darbi, veco soliņu atjaunošana pie kameršļūkšanas kalna. Gar Radžu ūdenskrātuves krastiem plānots pavērt skatu uz ūdeni visā krasta teritorijā, izcērtot krūmus un nodrošinot piekļuvi jaunām peldēšanās vietām.

Zilā Karoga programmas mērķis ir ilgtspējīgas attīstības veicināšana, koncentrējoties uz piekrastes un ūdens ekosistēmu veselību un dzīvotspēju, kā arī negatīvo tūrisma ietekmju samazināšanu un novēršanu, liecina publiski pieejamā informācija. Tā izvirza stingrus kritērijus četrās kategorijās - ūdens kvalitāte, vides pārvalde, vides izglītība, kā arī drošība -, iedrošinot pašvaldības un apsaimniekotājus sasniegt atbilstību visaugstākajiem standartiem un sekmēt sadarbību viesmīlības un vides aizsardzības institūciju un organizāciju starpā gan vietējā, gan nacionālā un starptautiskā līmenī.

Atstājiet komentāru