2024.gada 19. marts

Jāzeps

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils, Zeļķiem un Pļaviņām krītas

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils, Zeļķiem un Pļaviņām krītas

Līdz ar sausāku un vēsāku laiku ūdens līmenis lielā daļā upju ir krietni pazeminājies, vietām tas nedaudz svārstās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daugavā pie Jēkabpils 15.-19.janvārī ūdens līmenis kritās strauji, pēc tam turpinājās lēna ūdens līmeņa pazemināšanās, un 28.janvārī ūdens līmenis ir 4,7 metri virs novērojumu stacijas nulles punkta jeb 4,2 metrus zemāks par 14.janvārī sasniegto maksimumu.

Arī pie Zeļķiem un Pļaviņām pēdējās dienās turpinājies lēns ūdens līmeņa kritums Daugavā. Augšpus Jēkabpils ūdens līmenis iepriekšējas dienās nedaudz kāpa, patlaban tas lēnām pazeminās.

Daudzās upēs ūdens līmenis ir vienu divus metrus zemāks nekā janvāra sākumā un vidū, savukārt ezeros tas ir šīs ziemas augstākajā līmenī vai tuvu tam.

Lielā daļā upju pēc ūdens līmeņa krituma 18.-25.janvārī ūdens līmenis nedaudz svārstās vai sācis paaugstināties, citviet turpinās tā pazemināšanās.

Laika prognozes liecina, ka nākamās nedēļas sākumā nokrišņu ietekmē ūdens līmenis celsies Kurzemes upēs, citviet Latvijā liela daļa nokrišņu būs sniegs un tādēļ ūdens līmenis upēs ievērojami nepaaugstināsies.

Atstājiet komentāru