2024.gada 19. marts

Jāzeps

Šonedēļ Daugavas aizsargdambja problemātiskajās uzbēruma vietās noņem sablīvēto ledus masu

Šonedēļ Daugavas aizsargdambja problemātiskajās uzbēruma vietās noņem sablīvēto ledus masu

Šonedēļ Jēkabpilī Daugavas aizsargdambja bojātajās uzbēruma vietās tiek noņemta sablīvētā ledus masa, lai varētu apsekot nogāzi, liecina publikācija Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā.

Darbus veic SIA "Ošukalns" un SIA "LV Roads". Pēc apsekošanas tiks meklēti piemērotākie inženiertehniskie risinājumi aizsargdambja pagaidu nostiprināšanai.

Turpinās arī aizsargdambja remonts un stiprināšana, lai uzlabotu tā noturību pret pavasara paliem. Bojātās vietas stiprina ar bentonīta māla paklāju un rupjo dolomītu, lai novērstu ūdens caurplūdi caur dambi.

Kā ziņots, pēdējo pāris nedēļu laikā Daugavas ūdens līmenis Jēkabpilī ir krities par vairākiem metriem un iedzīvotāji pašlaik nav apdraudēti, tomēr vēl nedēļas vidū glābēji turpināja ūdens atsūknēšanu no teritorijām, kas applūda janvāra sākumā.

Jēkabpilij vajadzīgs jauns aizsargdambis, bet tā izbūvēšana var prasīt ilgāku laiku. Nākamā palu sezona ir jāsagaida ar pārliecību, ka iedzīvotājiem un pilsētai nekas nedraud, iepriekš A sacīja Jēkabpils novada izpilddirektors Uldis Skreivers.

Atstājiet komentāru