2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī patlaban elektroapgāde uz laiku atslēgta 252 klientiem

Jēkabpilī patlaban elektroapgāde uz laiku atslēgta 252 klientiem

Lai netiktu apdraudēta iedzīvotāju drošība, kopumā elektroapgāde patlaban uz laiku ir atslēgta 252 klientiem Jēkabpils pilsētā un Jēkabpils novada Ābeļu un Kūku pagastā, informē AS "Sadales tīkls" (ST).

Naktī uz svētdienu jauni atslēgumi nav veikti. Vienlaikus elektrības piegāde ir atjaunota 60 klientiem.

Lai sniegtu papildu atbalstu iedzīvotājiem, sestdienas vēlā vakarā tika pieslēgts ST elektrības ģenerators, nodrošinot ar elektroapgādi 22 klientus Jēkabpils novada Ābeļu pagastā.

Līdztekus ST sestdienas vakarā sniedza palīdzību arī Jēkabpils novada pašvaldībai, ar darbaspēku un speciālo tehniku piedaloties dambja stiprināšanas darbos, kā arī diennakts tumšajā laikā ar uzņēmuma gaismas torni nodrošinot apgaismojumu glābšanas darbos iesaistītajam Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljonam.

Kā skaidro ST, kompānijas atbildīgie darbinieki jau kopš pirmās plūdu dienas strādā dežūras režīmā, visu diennakti kontrolējot situāciju un rūpīgi izvērtējot elektroapgādes atslēgšanas nepieciešamību plūdu skartajās teritorijās, kā arī elektrības atjaunošanas iespējas vietās, kur ūdens līmenis ir krities.

ST atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, iedzīvotāji aicināti laikus pārtraukt elektrības padevi, atslēdzot elektrības drošības slēdžus vai drošinātājus, tādējādi novēršot apdraudējumu konkrētajam objektam.
Pamanot applūdušas transformatoru apakšstacijas, sadalnes, izskalotus balstus vai to konstrukcijas, kabeļus. ST aicina nekādā gadījumā netuvoties šai teritorijai, bet par bīstamo situāciju uzreiz ziņot operatīvajiem dienestiem, zvanot uz 112, vai ST uz diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Mazāk bīstamās situācijās bojājumus elektrotīklā var pieteikt ST mājaslapā "sadalestikls.lv" - sadaļā "Pieteikt bojājumu".

Atstājiet komentāru