2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Raivis Ragainis: Jēkabpilieši, lūdzu nekavējoties evakuējieties no plūdu apdraudētajām vietām!

Raivis Ragainis: Jēkabpilieši, lūdzu nekavējoties evakuējieties no plūdu apdraudētajām vietām!

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis(LZP) sestdienas vakarā izplatījis uzsaukumu Jēkabpils iedzīvotājiem.

“Jēkabpilieši, lūdzu nekavējoties evakuējieties no plūdu apdraudētajā zonām! Tas tiešām ir uzsaukums nevis tikai tāpēc, ka man tā būtu jādar, bet tas ir nopietni. Hidrologi apgalvo, ka dambja izturība šobrīd ir būtiski apdraudēta ne tikai ūdens un ledus masas spiediena dēļ, bet arī tāpēc, ka dambis ir izmircis un pilnīgi iespējami, ka kādā brīdī dambis sabruks. Augstais ūdens līmenis, kas šobrīd ir appludinājis Lauku celtnieka un Ošukalna terotorijas  ir daudz augstāks nekā zemākās vietas pilsētā. Tāpēc ir evakuēti gan veikali, gan likts evakuēties cilvēkiem, kuriem šajā zonā ir mājsaimniecības, dzīvojamās mājas. Lūdzu esiet nopietni pret šo paziņojumu. Izvērtējiet visu, evakuējaties, dodieties prom no saviem īpašumiem uz mūsu piedāvātajām vietām – Jēkabpils 2.vidusskolā vai Jēkabpils 3.vidusskolā. Evakuācijas autobusi ir pieejami, tos var arī pieteikt, zvanot pa tālruni - 29206072. Es ceru, ka šis uzsaukums labāk, lai ir lieks, nekā, ja mēs aicinājumu neievērosim. Esiet drošībā, esiet sargāti, lai visiem mums izdodas!” aicina Raivis Ragainis.

Pašvaldības vadītājs norāda, ka nav zināms, cik ilgi pilsētas aizsargdambis izturēs Daugavas spiedienu! Kad tas bruks, ūdens un ledus masa ieplūdīs pilsētā ļoti ātri un evakuācija var kļūt neiespējama. Tāpēc šobrīd evakuācija no apdraudētajām pilsētas teritorijām ir KRITISKI SVARĪGA iedzīvotāju DZĪVĪBAI un drošībai!

Pašvaldība vērš uzmanību, ka ledus-ūdens masā glābšanas darbi ir praktiski neiespējami.

Ir pieejami evakuācijas autobusi, tos var pieteikt zvanot pa tālr.: 29206072. Cilvēki tiek evakuēti uz Jēkabpils 2. vidusskolu un Jēkabpils 3. vidusskolu.

Ja nepieciešama palīdzība, sazinieties ar Jēkabpils novada pašvaldības policijas dežūrdaļu pa tālr.: 65283888 ; 25907965 .

Atstājiet komentāru