2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kariņš sasauc Krīzes vadības padomes sēdi par situācijas attīstību Jēkabpilī

Kariņš sasauc Krīzes vadības padomes sēdi par situācijas attīstību Jēkabpilī

Ņemot vērā situācijas attīstību Jēkabpils novadā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) svētdien, 15.janvārī, plkst.11 ir sasaucis Krīzes vadības padomi (KVP).

Kā aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs, sēde notiks Ministru kabineta Zaļā zālē.

KVP sēdē tiks uzklausīta aktuālā situācija Jēkabpils novadā, dienestu ziņojumi par līdzšinējām darbībām plūdu skartajās teritorijās, iespējamie situācijas attīstības scenāriji un nepieciešamā palīdzība pašvaldībai un tās iedzīvotājiem.

Atbildīgie dienesti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadībā patlaban strādā pastiprinātā režīmā, lai uzraudzītu un kontrolētu situāciju, kā arī sniegtu nepieciešamo palīdzību.

Sabajevs uzsvēra, ka iedzīvotāji ir aicināti sekot līdzi atbildīgo dienestu aicinājumiem un norādēm.

Kā ziņots, Daugavas abos krastos dzīvojošajiem jēkabpiliešiem nekavējoties jāevakuējas, paziņojumā uzsver Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Operatīvās vadības pārvalde.

Aizsargdambja nestspēja turpina samazināties. Iedzīvotājiem no Daugavas kreisā un labā krasta pilsētas robežās, kā arī no teritorijas starp Rembertiem un Punu muižu kritiski jāizvērtē situācija un nekavējoties jāevakuējas, brīdina VUGD.

Jēkabpils novada pašvaldība iepriekš informēja, ka aizsargdambja nestspēju negatīvi ietekmējis ilgstoši augstais ūdens līmenis Daugavā.

"Kad tas bruks, ūdens un ledus masa ieplūdīs pilsētā ļoti ātri un evakuācija var kļūt neiespējama. Tāpēc šobrīd evakuācija no apdraudētajām pilsētas teritorijām ir kritiski svarīga iedzīvotāju dzīvībai un drošībai," uzsver pašvaldībā, piebilstot, ka ledus-ūdens masā glābšanas darbi ir praktiski neiespējami.

Daugavā pie Jēkabpils pulksten 17.20 bija 8,88 metri virs noteiktās atzīmes.

Komentāri (0-3/3)

  • Jecis
    15.01.2023 09:55
    Ko jūs gribat lai valdība tieši TAGAD dara??? Ūdeni ar krūzīti no Daugavas lai ārā smeļ!!! Sēde tiek sasaukta jau lai sāktu plānot ko darīt pēc tam kad ūdens noskries....jo tad jau būs jāsāk darīt, nevis plānot, lai līdz rudenim visu var izdarīt....jo kā nekā visdrīzāk dambis būs gandrīz no jauna jātaisa!!! Kāds labums būtu ja te saskrietu tūkstošiem cilvēku un panikā skraidītu.... domāju nekādas, labāk lai maz, bet visi zin ko darīt, un kad vieni nogurst ir kas viņus nomaina!!! Tie kuri kritizē vienkārši grib uz citu pleciem izbraukt un paspīdēt, bet realitātē paši neko nedara...
  • yaguar
    15.01.2023 00:46
    Nu, ja valsts un valdības palīdzība ir kārtējā sēdes sasaukšana, kad jau vairākas dienas situācija ir kritiska, tad bez šādas palīdzības iztiksim. Šobrīd visi redz, ka tie, kas dara, ir Jēkabpils novada pašvaldība. Kur ir valsts un valdība, arī visi redz!
  • Jekabpilietis
    14.01.2023 20:22
    Ragainis saka palīdzību nevajag.

Atstājiet komentāru