2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Situācija mobilo sakaru jomā Jēkabpilī tuvojas kritiskajai. Sakari plūdu dēļ pārtrūks uz vairākām dienām (PAPILDINĀTS)

Situācija mobilo sakaru jomā Jēkabpilī tuvojas kritiskajai. Sakari plūdu dēļ pārtrūks uz vairākām dienām (PAPILDINĀTS)

(PAPILDINĀTA VISA ZIŅA AR AKTUĀLĀKO INFORMĀCIJU)

Ja ūdens līmenis Daugavā turpinās kāpt, lielā daļā Jēkabpils var būt traucētimobilo sakaru operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) nodrošinātie sakari, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Valdis Jalinskis.

Uzņēmumā skaidro, ka situācija mobilo sakaru jomā Jēkabpilī iepriekš tuvojās kritiskajai - plūdu radītā elektropadeves zuduma rezultātā vairākās vietās Jēkabpilī bija risks pārtrūkt LMT nodrošinātiem sakariem - balss zvaniem un internetam.

Lai arī sākotnēji ziņots, ka sakaru pārtraukums var notikt jau tuvākajās stundās, šajā laikā uzņēmuma pārstāvji ir aktīvi strādājuši pie pārslēgšanas un citu darbu veikšanas, lai stabilizētu situāciju, līdz ar to pašlaik LMT sakari Jēkabpilī strādā bez būtiskiem traucējumiem.

LMT tīkls turpmākas ūdens līmeņa celšanās gadījumā varētu būt pieejams tikai apkārtnēs, kuras plūdi nav skāruši kritiski - Krustpilī teritorijā starp Rīgas ielu un Kurzemes ielu, kā arī Daugavas otrajā krastā areālā ap Viestura ielu, kā arī Jauno ielu. Aptuveno sakaru pieejamības areālu iespējams skatīt LMT izveidotajā kartē: "lmt.mstatic.lv/lmt/files/karte-lmt.jpg".

Jalinskis skaidroja, ka visi iedzīvotāji, kā arī valsts un pašvaldības iestādes un dienesti par situāciju apzināti un uzņēmums cenšas nodrošināt visiem sakarus. No Rīgas uz Jēkabpili atgādāta pārvietojamā bāzes stacija, kas uzstādīta pašvaldības norādītajā vietā, lai krīzes štābs būtu nodrošināts ar sakariem.

Pilnībā sakarus varēs atjaunot tad, kad ūdens no applūdušajām teritorijām būs aizplūdis, savukārt zem ūdens līdz tam brīdim bijušās ierīces - salabotas.

Kā ziņots, šorīt teju 200 klientiem Jēkabpilī drošības apsvērumu dēļ atslēgta elektroapgāde, aģentūra LETA uzzināja AS "Sadales tīkls" (ST).

LMT mikroblogošanas vietnē "Twitter" dienas pirmajā pusē informēja, ka elektropadeves traucējumi var ietekmēt arī mobilo balss sakaru un interneta pieejamību. Uzņēmums aicina savlaicīgi uzlādēt iekārtas, kā arī būt saprotošiem, ja LMT pakalpojumu darbībā būs radušies traucējumi.

Tikmēr Jēkabpils ziņu portāls "radio1.lv" ziņo, ka bažas par sakaru pārtrūkumu saistītas ar to, ka var applūst sakaru mezgls, kas atrodas pie uzņēmuma "Ošukalns". Applūstot šai teritorijai, Jēkabpils var palikt bez sakariem, jo šo torni izmanto arī citi operatori un pastāv iespēja, ka arī tiem var rasties pārrāvumi sakaru nodrošināšanā. Medijam zināms, ka tiek meklēti lokāli risinājumi, taču tie varētu sakarus nodrošināt nelielā diapazonā.

Sestdien no rīta ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,92 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Pēdējās diennakts laikā ūdens kāpis par aptuveni 70 centimetriem, līdz 1981.gada plūdu rekordam atlikuši mazāk nekā desmit centimetri. Īsi pēc plkst.9 ūdens līmenis bija pacēlies līdz 8,92 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta, savukārt vēsturiski augstākais rādītājs šajā vietā fiksēts 1981.gada 31.martā - 8,97 metri virs stacijas nulles punkta.

Pilsētā turpinās aizsargdambja stiprināšana, bet pilsētā pamazām applūst arvien plašākas teritorijas.

Atstājiet komentāru