2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

NBS komandieris: Dambja stiprināšanas darbos Jēkabpilī iesaistīts bataljons 30 zemessargu sastāvā (FOTO)

Dambja stiprināšanas darbos Jēkabpilī iesaistīti 30 zemessargi no Zemessardzes 56.kaujas nodrošinājuma bataljona, informē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Viņš atzīmēja, ka no paša sākuma, kad plūdi sākās un apdraudēja Jēkabpils pilsētu, Zemessardzes 56.kaujas nodrošinājuma bataljons strādāja kopā ar Valsts policiju (VP) un pašvaldību.

Pēc Kalniņa paustā, zemessargi visu nakti strādāja dambja stiprināšanā, lietojot smilšu maisus un bataljona smago tehniku, kas pieveda smiltis un stiprinājuma materiālus.

Tāpat zemessargi kopā ar VP darbiniekiem nodrošināja kartību un atsevišķu ielu bloķēšanu, kā arī sniedza atbalstu cilvēku evakuācijai no applūdušajām vietām.

Kalniņš uzsvēra, ka šodien no Ogres uz Jēkabpilī ir ieradies Zemessardzes 54.kaujas atbalsta bataljons ar divām peldošajām amfībijas platformām, kas nodrošinās atbalstu tiem iedzīvotājiem, kas atrodas uz Sakas salas un nav evakuējušies.

Viņš sacīja, ka iedzīvotājiem tiks piedāvāta iespēja evakuēties, izmantojot peldošās platformas. Tāpat tās tiks izmantotas, lai piegādātu pārtiku un citas nepieciešamās preces, ja cilvēki tomēr lems neevakuēties. Šie darbi notiek sadarbībā ar pašvaldību un valsts policiju.

"Rezervē ir vēl trīs bataljoni gar Daugavas augšteci, kuri ir gatavi iesaistīties un sniegt palīdzību gan Jēkabpilī, gan arī citviet, kur būs apdraudējums. Ja pašvaldība vai situācija prasīs vēl papildu spēku iesaisti, tas arī notiks. Bruņotie spēki un citas Zemessardzes vienības ir gatavas iesaistīties, lai nodrošinātu atbalstu iedzīvotājiem," teica NBS komandieris.

Atstājiet komentāru