2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Šorīt evakuēti darbinieki no viesnīcas “Daugavkrasti”

Šorīt evakuēti darbinieki no viesnīcas “Daugavkrasti”

Piektdien no rīta paaugstinoties ūdens līmenim Daugavā pie tilta līdz 8,37 metru atzīmei strauji applūda Mežrūpnieku iela Jēkabpilī un tai piegulošā apkārtne. Viena no pirmajām ēkām, ko skāra palu ūdeņi bija viesnīca “Daugavkrasti”. Šorīt no ēkas evakuēja pēdējos tur esošos cilvēkus. 

Sarunā ar Radio1.lv viesnīcas “Daugavkrasti” vadītāja Monta Radionova pastāstīja, ka šorīt, kā pēdējie no viesnīcas telpām evakuēti darbinieki un šobrīd viesnīca ir slēgta. 

Viesnīcas vadītāja sacīja, ka nedēļas nogalē viesnīcā nebijis daudz viesu un tie devušies prom jau vakar. Viesnīcā bija palikuši darbinieki, kas visu nakti cīnījušies ar plūdu sekām, atsūknējot palu ūdeņus no pagrabstāva. Turpinot celties ūdens līmenim Daugavā, šorīt iestādi pametuši arī darbinieki. Sestdienas rītā evakuāciju veica valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī policijas darbinieki. 

Monta Radionova vērsa arī uzmanību uz cilvēku neveselīgo ziņkāri par plūdiem Daugavā, kas var novest pie traģiskām sekām. Viņa novērojusi, ka pie Bebru ielas mikrorajona skatīties plūdus nāk daudzi Bebru ielas mikrorajona iedzīvotāji. Turklāt nāk kopā ar maziem bērniem. Viņa norāda, ka pastāvot tik augstam plūdu draudu līmenim pastaiga ar bērniem pie Daugavas, vērojot plūdus, nav drošākā vieta, jo var strauji sākties applūšana un tas var gan apdraudēt dzīvības, gan radīt situāciju, ka plūdu vērotājus pašus steidzami jāglābj. Taču patlaban glābējiem pietiekot darba arī bez ziņkārīgo plūdu skatītāju glābšanas.

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils patlaban ir 8,91 metrs virs noteiktās atzīmes.

Atstājiet komentāru