2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī Daugavas straume gandrīz pārrāvusi dambi, izveidojot tajā lielu caurumu. Bojājums operatīvi likvidēts

Jēkabpilī Daugavas straume gandrīz pārrāvusi dambi, izveidojot tajā lielu caurumu. Bojājums operatīvi likvidēts

Jēkabpilī Daugavas straume šovakar gandrīz pārrāvusi aizsargdambi Strūves parka rajonā, izveidojot tajā lielu caurumu.  Tas bijis citā vietā, ne pie Pļaviņu 60, kur jau dienā salabots tur radies dambja nogruvums. 

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis sacīja, ka situācijas bīstamība bijusi ārkārtīgi liela, sākot drupt un ielūztot betona plāksnēm bijis tikai pussolis, lai Daugavas aizsargdambis tiktu pārrauts. Aizsargdambī izveidojies liels caurums, bet ledus masa, par laimi, noturējusi ūdens plūdumu, jo tajā vietā nav bijis ūdens, bet gan pie dambja  sadzīta sniega un vižņu putra, kas nav lauzusies cauri pārrāvumam. Ja būtu ūdens, bojājumu neizdotos salabot, jo tas aizplūstu pa caurumu ar straumi.

Raivis Ragainis stāsta, ka atbildīgie dienesti reaģēja ļoti operatīvi un pusstundas laikā, iesaistoties vietējiem uzņēmējiem, šajā vietā ieradās vajadzīgā tehnika un pateicoties atbildīgo dienestu operatīvam darbam izdevies katastrofu novērst un bojāto vietu nostiprināt. Taču lielam optimismam neesot vietas, pieaugot ūdens līmenim, rodoties arvien jaunas kritiskas vietas. Raivis Ragainis piebilda, ka atbildīgie dienesti strādās visu nakti, sekojot līdzi situācijai uz pilsētas aizsargdambjiem. Pulksten 22.50 Daugavas ūdens līmenis bija paaugstinājies jau līdz 8,76 metru atzīmei.

Jautāts vai Jēkabpilī šonakt varētu tikt iedarbinātas trauksmes sirēnas, Raivis Ragainis sacīja, ka to darīs tikai ārkārtas situācijas gadījumā.

Tāpat arī pagaidām neesot paredzēts izsludināt ārkārtas situāciju Jēkabpils novadā saistībā ar plūdiem.

Raivis Ragainis atzina, ka par plūdiem un Daugavas uzvedību pie pilsētas esot milzīgi liela interese un šajās dienās viņu intervējuši gandrīz vai visi Latvijas mediji, taujājot par plūdu situāciju. Interesi esot izrādījušas arī Saeimas vadošās amatpersonas un vairāki ministri. Šodien saņemts zvans arī no valsts prezidenta Egila Levita.

Foto: Ekrānšāviņš no tiešsaistes kameras. Ilustratīvs attēls.

Komentāri (0-4/4)

  • Es no psrs
    16.01.2023 22:06
    Un ko vaksts atkla neko... Visu sazagusi
  • Andris
    16.01.2023 18:51
    Nu valsts taču palīdz!
  • Eko
    16.01.2023 12:00
    Kad dambis tiks pārrauts, visi teiks-mēs piedāvājām savu interesi, pat tā saucamais prezidents!
  • Raimonds
    15.01.2023 01:16
    Esgriburedzetkadsstavoklsjekabpilipludosmanturdzivoradi

Atstājiet komentāru