2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pakāpies līdz 8,34 metru atzīmei, pašvaldība slēdz vairākas skolas, aizliegts pārvietoties pa aizsargdambi

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pakāpies līdz 8,34 metru atzīmei, pašvaldība slēdz vairākas skolas, aizliegts pārvietoties pa aizsargdambi

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pārsniedzis astoņu metru atzīmi un ap pulksten 9.20 bija 8,34 metri virs noteiktās atzīmes, kas ir ļoti tuvu kritiskajam līmenim 8,40 metru atzīmei.

Saistībā ar straujo ūdens līmeņa paaugstināšanos Jēkabpilī, šodien, 13. janvārī, tiek pārtraukts mācību process sekojošās Jēkabpils pilsētas un novada skolās un interešu izglītības iestādēs, kuras atrodas plūdu apdraudētajās teritorijās:
•    Jēkabpils Valsts ģimnāzija;
•    Jēkabpils 2. vidusskolas filiāles, kas atrodas Rīgas ielā 200a, Rīgas ielā 192;
•    Jēkabpils Mākslas un mūzikas skola;
•    Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrs;
•    Ābeļu pamatskola.
No šodienas augstāk minētas skolas tiek slēgtas, saistībā ar ūdens līmeņa straujo kāpumu Daugavā un plūdu draudiem.

Jēkabpilī turpina ieplūst palu ūdens. Tas spiežas akās uz Rīgas, Pļaviņu un citās aizsargdambim piegulošajās ielās un tās applūst. SIA “Jēkabpils ūdens” informē, ka, ņemot vērā paaugstināto ūdenslīmeni Daugavā kā rezultātā šobrīd applūst aizsargdambim piegulošās ielas, uzņēmuma tehnika un cilvēkresursi prioritāri novirzīti plūdu ierobežošanai kritiskajās vietās. Līdz ar to šobrīd SIA “Jēkabpils ūdens” nenodrošina asenizācijas pakalpojumus, kā arī neveic ūdens atsūknēšanu privātmāju pagrabos.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās, jo iedzīvotāju plūsma apgrūtina glābēju un drošības dienestu darbu! Iedzīvotājiem aizliegts pārvietoties pa pilsētas aizsargdambi! Tas var būt bīstami!

Savukārt Jēkabpils novada Prižos un Sakas salā ūdens līmenis ir nedaudz krities. Pārgāzne strādā ar pilnu jaudu.

Atstājiet komentāru