2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Sinoptiķu jaunākās prognozes: Šonedēļ Latvijā daudz līs

Sinoptiķu jaunākās prognozes: Šonedēļ Latvijā daudz līs

Šonedēļ Latviju šķērsos divi cikloni, kas atseīsi lielu nokrišņu daudzumu, bet brīvdienās laikapstākļi uzlabosies, liecina sinoptiķu jaunākās prognozes.

Pirmais ciklons Latvijā ieradīsies pirmdienas vakarā, kad, sākot no dienvidiem, visu valsti pārņems plaša lietus zona. Līs ilgstoši, brīžiem stipri, Kurzemē un Vidzemē lietus turpināsies arī otrdienas gaitā, tādēļ otrdiena būs vēsa – minimālā gaisa temperatūra naktī 8...12 grādi, maksimālā dienā – 10...15 grādi, vietām Latgalē, kur lietus būs beidzies un debesis skaidrosies, līdz 17 grādiem.

Trešdiena būs saulaina un vasarīgi silta – lielākajā Latvijas daļā gaiss iesils līdz 17...21 grādam, vietām Kurzemes rietumu piekrastē nedaudz vēsāks, taču pēcpusdienā un vakarā no rietumiem Latviju sasniegs nākamais ciklons, atnesot lietusgāzes un pērkona negaisu.

Naktī uz ceturtdienu un ceturtdienas gaitā atkal līs daudz, debesis būs lielākoties apmākušās, tāpēc dienā atkal nebūs siltāks par 10...15 grādiem, valsts austrumos, kur debesis skaidrosies, līdz 16...18 grādiem.

Nedēļas nogalē biežāk spīdēs saule, taču vietām neliels lietus joprojām gaidāms. Gaisa temperatūra naktī pārsvarā 6...11 grādi, pēcpusdienā līdz 16...21 grādam.

Tā kā šonedēļ gaidāms liels nokrišņu daudzums, vietām pat 30–50 milimetri, kas ir tuvu mēneša klimatiskajai normai, dārzos un uz ceļiem var parādīties problēmas, kas saistītas ar pārāk lielu ūdens daudzumu. Atsevišķos ceļu posmos var veidoties izskalojumi, lielas peļķes, bet dārzos applūst vagas un sējumi.

Atstājiet komentāru