2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Pie Radžu ūdenskrātuves jau 13 sezonu pacelts Zilais karogs (FOTO)

Piektdien, 27.maijā, Jēkabpilī pie Radžu ūdenskrātuves jau 13.to sezonu pēc kārtas pacelts Zilais karogs. Pasākumā piedalījās Vides fonda, Jēkabpils sporta centra un pašvaldības pārstāvji.

Sagaidot peldēšanas sezonu, pie Radžu ūdenskrātuves atvestas un izlīdzinātas pludmales smiltis, labiekārtota apkārtne, tiks izvietota tualete. Peldvietā, ūdenī izvietotas bojas, norobežojot peldēšanās zonu, darbojas strūklaka. No piektdienas pie Radžu ūdenskrātuves dežūrē viens glābējs, savukārt no jūnija katru dienu no pulksten 9.00-21.00 dežūrēs divi glābēji. Apmeklētājiem ir pieejama laivu un katamaranu noma. 

Jau ziņots, ka Zilais Karogs šogad piešķirts šādām peldvietām Latvijā: Liepājas pilsētas Dienvidrietumu peldvieta, Liepājas pilsētas Peldvieta pie Stadiona, Liepājas pilsētas Beberliņu peldvieta, Rīgas pilsētas Vakarbuļļu peldvieta, Rīgas pilsētas Vecāķu peldvieta, Daugavpils pilsētas peldvieta Stropu Vilnis, Daugavpils pilsētas Stropu ezera peldvieta, Ventspils pilsētas pludmale, Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuves peldvieta, Kuldīgas novada Mārtiņsalas peldvieta, Limbažu novada Lielezera peldvieta un Saulkrastu novada Centra peldvieta. Zilais Karogs plīvos arī vienā Latvijas jahtu ostā – Liepājā, LSEZ jahtu ostā Liepāja Marina.

Zilā Karoga kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu un piekrastes apsaimniekošanai, kurā ir ņemti vērā vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktori, un pievērsta liela uzmanība vides kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, šādi garantējot drošu atpūtu tīrā vidē. Iesaistoties kampaņā, pašvaldības apņemas īstenot arī plašākas vides informācijas un izglītības iniciatīvas. Programmu īsteno starptautiskā organizācija FEE International, ko Latvijā pārstāv nodibinājums Vides izglītības fonds. Programma Latvijā tiek īstenota sadarbībā ar VARAM un piekrastes aizsardzībā ieinteresētajām pašvaldībām un institūcijām.

Atstājiet komentāru