2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Brīvdienās gaidāms lietus, bet nākamā nedēļa būs vēsāka

Brīvdienās gaidāms lietus, bet nākamā nedēļa būs vēsāka

Šīs nedēļas nogalē Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos lietus, kas iezīmēs vēsāka perioda sākumu, prognozē sinoptiķi.

Sestdiena vēl būs silta - valsts lielākajā daļā, uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +14..+17 grādiem. Par dažiem grādiem vēsāks laiks būs Daugavpils pusē, kur gaidāms lietus, kā arī daļā piekrastes, vējam mēreni pūšot no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem.

Naktī uz svētdienu lietus gaidāms jau Latvijas lielākajā daļā. Daudzviet līs arī dienā, maksimālā gaisa temperatūra būs vairs tikai +6..+12 grādi.

Nākamnedēļ brīžiem iespējams lietus un, ieplūstot aukstākam gaisam no ziemeļiem, vietām iespējama arī krusa un slapjš sniegs. Aukstākajās naktīs gaisa temperatūra noslīdēs nedaudz zem nulles. Vēsākajās dienās temperatūra nepārsniegs +5..+9 grādus, siltākajās dienās tā pakāpsies līdz +9..+15 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka pirms lietus saglabāsies augsta ugunsbīstamība. Dodoties dabā, iedzīvotāji aicināti arī ievērot klusumu, jo pavasaris ir dzīvnieku mazuļu un putnu ligzdošanas laiks, - klaigāšana un jebkurš cits cilvēka radīts troksnis var izbiedēt gan dzīvniekus, gan ligzdojošos putnus.

Tuvākajās diennaktīs upēs galvenokārt turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās. Ūdens temperatūra upēs un ezeros paaugstinājusies līdz +5..+11 grādiem, jūrā - līdz +4..+9 grādiem.

Atstājiet komentāru