2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Dobes un puķupodus Jēkabpils novadā sāk rotāt pavasara ziedi

Dobes un puķupodus Jēkabpils novadā sāk rotāt pavasara ziedi

Pavasara košumā sāk rotāties Jēkabpils novada pašvaldības pilsētu un pagastu puķudobes un puķupodi. Saskaņā ar iepirkuma līgumu SIA “Sedumi” ir uzsākuši viengadīgo ziedu stādīšanu gan Jēkabpils, gan Aknīstes pilsētā, tāpat arī Salas, Sēlpils, Zasas un Rubenes pagastos.

Viengadīgo puķu stādu piegāde, stādīšana, kopšana un laistīšana Jēkabpilī, Jēkabpils novadā izmaksās 73 292,05 eiro. Puķu podos pretī Jēkabpils novada pašvaldības ēkai Brīvības ielā 120 un Brīvības ielā 45 jau iestādītas pirmās dažāda veida pavasara sīpolpuķes. Plānots  puķu podos stādīt ziedus arī pie pieminekļa "Kritušiem par Tēviju" un pie pieminekļa R.Pārupa nacionālajiem partizāniem, kā arī citās vietās pilsētā.

Tāpat pavasara ziedu stādīšanas darbi sākušies Aknīstes pilsētā - sastādītas puķu dobes pie pārvaldes ēkas. Savukārt Salas un Sēlpils pagastos, kā arī Zasas un Rubenes pagastos darbi sāksies pavisam drīz. Šajās teritorijās puķu stādīšana, kopšana, laistīšana un citi darbi būs pārvaldes pārziņā, savukārt piegāde no uzņēmuma SIA “Sedumi” šīm teritorijām izmaksās 6668,19 eiro.

Jūnija otrajā pusē pavasara ziedus nomainīs košas vasaras puķes, un tiks izvietoti arī iekaramie puķupodi un ziedu kompozīcijas. Savukārt rudens novākšanas darbi plānoti līdz 30.septembrim.

Avots: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru