2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Latvijai tuvojas aukstuma vilnis, kas sāksies ar stipru vēju

Latvijai tuvojas aukstuma vilnis, kas sāksies ar stipru vēju

Marts Latvijā līdz šim bijis siltāks par klimatisko normu, bet marta nogalē un aprīļa sākumā gaidāms aukstuma vilnis, liecina prognozes.

Vēl piektdien laiks Latvijā būs silts un saulains, bet sestdien Latviju sasniegs spēcīgs ciklons, ziemeļrietumu vēja brāzmas visā valstī būs ap 20 metriem sekundē, bet vietām pat ap 25 metriem sekundē, turklāt ne tikai piekrastē, bet arī no jūras attālākos reģionos. Šāds vējš nesīs nelielus postījumus, nolaužot atsevišķus kokus, to zarus, būs pārrāvumi elektrolīnijās.

Tā kā nokrišņu sestdien būs maz, zeme un pilsētās ielas joprojām būs sausas, vējš pa gaisu nesīs putekļus un smiltis.

Gaisa temperatūra sestdien sasniegs vairs tikai 2...7 grādus. Svētdien vējš kļūs lēnāks, bet temperatūra turpinās pazemināties – naktī valdīs neliels sals, bet dienā gaiss iesils līdz tikai 0...5 grādiem.

Pirmdien Latviju sasniegs jauns ciklons, atkal būs stiprs vējš un vairāk nokrišņu. Vidzemē un Latgalē naktī uz pirmdienu var snigt diezgan stipri, manāmi papildinot tur jau esošos sniega krājumus, bet vietās, kur sniegs nokusis, veidosies jauna sniega kārtiņa.

Visu nākamo nedēļu laiks būs vēss, dažās naktīs temperatūra valsts austrumos noslīdēs līdz aptuveni -10 grādiem, bet dienās tā lielākoties būs tikai mazliet virs nulles.

Atstājiet komentāru