2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jūlijs Latvijā gaidāms siltāks par normu

Jūlijs Latvijā gaidāms siltāks par normu

Jūlijā Latvijā caurmērā gaidāms augstāks atmosfēras spiediens un līdz ar to siltāks laiks nekā vidēji citos gados, liecina prognozes.

Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati liecina, ka visas jūlija nedēļas Latvijā gaidāmas ievērojami siltākas par normu. Maijā šīs prognozes vēstīja par vēsu jūniju, bet līdz ar negaidītā karstuma atnākšanu mainījušās arī prognozes visai vasarai.

Arī Dānijas Meteoroloģijas institūts norāda, ka sākotnējās prognozes par vēsu un mitru vasaru Baltijas jūras reģionā nav piepildījušās un atbilstoši jaunākajiem datiem siltam jūnijam sekos silts jūlijs un augusta pirmā puse, savukārt augusta izskaņā un septembrī laiks varētu būt izteikti rudenīgs - vēss, lietains un dažkārt vētrains.

Lai gan jūlijā tiek prognozēts anticiklons, kas parasti nozīmē sausu un saulainu laiku, versijas par nokrišņu daudzumu ir atšķirīgas. Visticamāk, anticiklons nebūs spēcīgs, turklāt jūnijā sasilušās Baltijas jūras dēļ gaidāms paaugstināts gaisa mitrums, tādēļ bieži var veidoties lietus un negaisa mākoņi.

Sagaidāms, ka siltums būs noturīgs, bet pašreizējās prognozes neliecina, ka tuvākajā laikā gaidāms tik liels karstums kā saulgriežos. Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā gaidāma +12..+20 grādu robežās, maksimālā temperatūra dienas laikā caurmērā būs starp +22 un +30 grādiem. Vēji galvenokārt būs lēni un mainīga virziena.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru